Millioner til Se og hør-film

Hvem skal spille Mette-Marit? (Foto: Scanpix)
Hvem skal spille Mette-Marit? (Foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pNå leter produsenten etter «Mette-Marit» og «Sven O. Høiby».</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Filmen er basert på boken til Håvard Melnæs. (Foto: Kagge Forlag)Filmen er basert på boken til Håvard Melnæs. (Foto: Kagge Forlag)

Produksjonsselskapet Folk Flest Filmproduksjon skal lage spillefilm om livet som reporter i ukebladet Se og Hør. Nå har filmen fått ni millioner kroner i tilskudd fra Norsk Filminstitutt.

Spillefilmen tar utgangspunkt i Håvard Melnæs' omstridte bok «En helt vanlig dag på jobben». I boka skildrer han sine egne opplevelser som stadig mer skruppelløs reporter i Se og Hør, fra 1996 til 2005.

En helt vanlig dag på jobben blir en morsom film, men også historien om hvordan skitne metoder, fete sjekker og rause porsjoner falsk smiger ligger bak de beste historiene. Dette er en film uten de store heltene, i en virkelighet de fleste av oss ikke kjenner omfanget av , står det å lese på instituttets hjemmesider.

Jakter på «Mette-Marit»

Filmskaperne jobber med å finne folk som kan spille hovedrollene i filmen, og Karlsen regner med at rollelista vil være klar i løpet av et par måneder. Vi vil også få se kjendiser som spiller seg selv.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Arbeidet er i gang med å finne hvem som skal spille Mette-Marit og hvem som skal spille Sven O. Men samtidig så er den viktigste personen her den unge journalisten, sier produsent Ørjan Karlsen til Side2.

Premiere 2010

Karlsen vedgår at et par punkter gjenstår på finansieringssiden, men med støtten fra Norsk Filminstitutt på plass regner han det som sikkert at filmen vil bli en realitet. Målet er at filmen skal ha premiere høsten 2010.

Det er forfatteren Erlend Loe som har skrevet manus til filmen. Terje Rangnes debuterer som langfilmregissør. Filmen har et totaltbudsjett på 17,5 millioner kroner, hvorav altså 9,350 er offentlig støtte fra Norsk Filminstitutt.

(Kilde: NTB/Norsk Filminstitutt)

Hvem synes du passer til å spille rollen som Mette-Marit?