Vi kjøper mer musikk

(Illustrasjonsfoto: Colourbox)
(Illustrasjonsfoto: Colourbox)

<pKraftig økning i musikksalget i mars.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Salget av nasjonal musikk økte med 660 prosent i mars, målt mot samme måned i fjor. Det drar det samlede musikksalget til en økning på 37 prosent.

Det ble solgt nasjonal musikk for 14,1 millioner kroner i mars. I samme måned i fjor ble det solgt nasjonale album for 2,1 millioner kroner. Det gir en økning på hele 660 prosent, viser salgsstatistikken for mars som IFPI Norge presenterer.

Salget av internasjonale album gikk derimot ned i mars, fra 20,4 millioner kroner i 2008 til 15,9 millioner i mars i år. Samlet ble det solgt fysiske album for 33,3 millioner kroner i mars - en økning på 39 prosent fra mars 2008.

Samtidig ble det lastet ned musikk for 6,4 millioner kroner i mars, en økning på 17 prosent fra samme måned i fjor. Dermed øker verdien av det fysiske salget raskere enn salget av nedlastede produkter, viser tallene.

Hittil i år er det solgt 1,5 millioner fysiske enheter og 2,2 millioner nedlastede produkter og 30 millioner streams til en samlet verdi av 113 millioner kroner. Dette gir en samlet nedgang på 6 prosent til nå i år. (©NTB)

Personvernpolicy