Dropper Giroen

Dropper Giroen
Dropper Giroen

<pThor Hushovd trenger en pause og stiller ikke opp i sykkelrittet Giro d’Italia som starter 9. mai.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Etter en sterk vårsesong, som blant annet har inkludert 3.-plass i både Paris-Roubaix og Milan-San Remo, tar Hushovd (31) en pause fra konkurranser til fordel for trening.

Nå drar Grimstad-gutten til Spania for å forberede seg til større oppgaver senere i sesongen.

- Vi har kommet fra til at både for lagets og mine interesser, er best at vi gjør endringer i programmet. I stedet reiser jeg til Volta a Catalunya og Tour de Suisse sammen med Brett Lancaster, sier Thor Hushovd ifølge Nettavisen.

Avgjørelsen er tatt i samråd med sportsdirektør i Cervélos, Jean Paul van Poppel og lagsjef Thomas Campana, heter det i en pressemelding fra Hushovds team.

Nordmannen nå retter all konsentrasjon inn mot Tour de France i juli.

– Jeg har hatt en hard vårklassikersesong og trenger en god pause. Etter pausen vil jeg sakte starte med å bygge opp formen opp mot Tour de France, sier Hushovd.

Atle Kvålsvoll sier til Nettavisen at rytterne i laget trenger tid sammen før sesongens store mål.

- Nå blir det Thor og hans hjelpere i spurtteamet som drar både til Spania og Sveits. Et av de viktigste punktene her var at disse rytterne trengte mer tid sammen i forkant av Tour de France, sier Atle Kvålsvoll til Nettavisen.

Om Giroen sier Hushovd:

– Jeg måtte ha vært klar fra start i Giroen, men jeg har hatt for liten tid til å forberede meg. Med Tour de France i sikte, fant vi ut at det var både i min og lagets interesse til å justere sesongplanen. Jeg kommer til å kjøre Volta a Catalunya (18.-24. mai) og Tour de Suisse (13.-21. juni) sammen med min opptrekker Brett Lancaster. Slik kan vi arbeide sammen og trene spurtopptrekk, sier Hushovd.

Smart

Et lurt trekk mener TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad.

– Jeg tror det er en kjempebra beslutning, og meget fornuftig toppidrettstenkning. Du kan ikke få med deg alt. Det tar tid å restituere seg etter giroen, rundt tre uker. Så kommer oppbyggingen som også tar tid, og da ville touren kommet for tidlig, sier Kaggestad til Dagbladet.no.

Cervélos Giro-lag blir dermed seende slik ut:

Philip Deignan (Irland), Simon Gerrans (Australia), Volodymir Gustov (Ukraina), Jérémy Hunt (Storbritannia), Ted King (USA), Ignatas Konovalovas (Litauen), Daniel Lloyd (Storbritannia), Joaquin Novoa (Spania), Serge Pauwels (Belgia), Hayden Roulston (New Zealand), Carlos Sastre (Spania). (©NTB)