Advarer mot russens knuteregler

Folkehelseinstituttet avdarer mot flere av russens knuteregler. (Illustrasjonsfoto: Scanpix)
Folkehelseinstituttet avdarer mot flere av russens knuteregler. (Illustrasjonsfoto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pFolkehelseinstituttet advarer mot det de mener er direkte livsfarlige drikkemønstre blant årets knuteregler for russen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Folkehelseinstituttets ruseksperter har gjennomgått russens knuteregler, og mener at flere av reglene som handler om å drikke en viss mengde alkohol på tid, kan gi dødelig promille, skriver Aftenposten.

Det er blant annet regnet ut omtrent hvor høy promille en jente på 50 kg og en gutt på 75 kg vil få hvis de følger knuteregler for drikking av øl og vin på tid.

Ett av kravene, å drikke en kasse øl i løpet av 24 timer, kan gi en jente på 50 kg en promille på 6 eller høyere, og en gutt på 75 kilo 1,9 i promille.

Over 3 i promille regnes for å kunne være dødelig, mens 1,9 ifølge Folkehelseinstituttet også regnes som høy promille. De ber derfor russen om å fjerne reglene, men får ikke gehør.

– Vi har sjekket det opp og vi har ikke fjernet regelen. Vi mener at man må kjenne sine egne begrensninger. Om man ikke tåler mer enn seks øl, så drikker man ikke fire ganger så mye, sier Janicke Lindal Berg, visepresident i russens hovedstyre. (©NTB)