Krever at LTTE overgir seg

Satellittbildet viser krigsområdet nordøst på Sri Lanka. (Foto: Reuters/SCANPIX)
Satellittbildet viser krigsområdet nordøst på Sri Lanka. (Foto: Reuters/SCANPIX)

<pFNs sikkerhetsråd krever at geriljagruppen LTTE på Sri Lanka må overgi seg umiddelbart og la sivile forlate krigssonen på øya.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

New York (NTB-AFP): – Vi krever at LTTE umiddelbart legger ned våpnene, tar avstand fra terrorisme, tillater evakuering av de gjenværende sivile i konfliktområdet med hjelp fra FN, og at gruppen tar del i den politiske prosessen, sa Mexicos FN-ambassadør Claude Heller onsdag.

Mexico har for tiden formannskapet i Sikkerhetsrådet, og Heller uttalte seg på vegne av alle de 15 medlemslandene.

Rådet uttrykker dyp bekymring for situasjonen til de sivile som befinner seg i krigsområdet nordøst på Sri Lanka. Medlemslandene fordømmer LTTE på det sterkeste for bruk av sivile som menneskelige skjold, og for ikke å la dem forlate krigssonen.

På Sri Lanka sier president Mahinda Rajapakse at det ikke er aktuelt å gi amnesti til LTTEs leder Velupillai Prabhakaran eller andre av sjefene i geriljagruppen.

– LTTE-lederen har gitt avkall på muligheten for benådning. Nå må han ta konsekvensene av handlingene sine, sa Rajapakse onsdag. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus