Tok et nytt steg mot gullet

SURFET SEIEREN INN: Manchester United hadde god kontroll på Portsmouth. Wayne Rooney satte inn 1-0, før Michael Carrick begravde spenningen med sin 2-0-scoring åtte minutter før slutt. Det sendte United et langt steg mot klubbens 18. ligatittel.(Foto: AFP/Scanpix)
SURFET SEIEREN INN: Manchester United hadde god kontroll på Portsmouth. Wayne Rooney satte inn 1-0, før Michael Carrick begravde spenningen med sin 2-0-scoring åtte minutter før slutt. Det sendte United et langt steg mot klubbens 18. ligatittel. (Foto: AFP/Scanpix)

<pRooney og Carrick senket Portsmouth, og sikret United et kraftig overtak i gullkampen, men Sir Alex Ferguson tar intet for gitt. – Vi har stadig en lang vei å gå, sier han.</p

PREMIER LEAGUE ONSDAG

Chelsea – Everton 0-0. T: 41.556.

Manchester U. – Portsmouth 2-0 (1-0). M: Wayne Rooney (9), Michael Carrick (82). T: 74.895.

Spilt tirsdag:

Liverpool – Arsenal 4-4 (0-1). L: Fernando Torres (49, 73), Yossi Benayoun (56, 90). A: Andrej Arsjavin (36, 67, 70, 90). T: 44.424. (©NTB)

Manchester United – Portsmouth 2–0.

Andrej Arsjavins fire mål i gårsdagens 4–4-hysteri av en kamp mellom Liverpool og Arsenal ga Manchester United muligheten til å sikre seg en fordel i gullkampen som kan vise seg umulig å utligne.

Det krevde seier mot nedrykkstruede Portsmouth på Old Trafford.

Scoringer av Wayne Rooney og Michael Carrick, pent assistert av gamlegutta Ryan Giggs og Paul Scholes, fikset biffen for Manchesters røde djevler.

2–0-kampen var i en annen underholdningsliga enn gårsdagens historiske oppgjør på Anfield – men for Manchester United holdt det i lange baner.

– Vi gjorde det vanskelig

Etter at Chelsea skuffet med 0–0 hjemme mot Everton i kveld, synes utgangspunktet klart:

Bare en liten United-kollaps og trolig full pott for Liverpool i serieinnspurten kan hindre at Manchester United tar sitt 18. ligagull og dermed tangerer Liverpools rekord.

– Vi gjorde det vanskelig for oss selv, sier United-manager Sir Alex Ferguson til Sky Sports om kveldens kamp.

– I første omgang var vi helt fantastiske, og burde ledet med fem-seks mål. I stedet misset vi mange store sjanser, og oppmuntret motstanderen, sier Ferguson.

Rooney scoret sitt tiende

– Heldigvis kom Michael Carrick inn og scoret det andre målet og beroliget oss alle, sier Ferguson, som en stund var redd for at United skulle kaste bort seieren.

Et skår i gleden var at både Gary Neville og hans erstatter, John O'Shea, måtte gå av banen med skader og ifølge Sky Sports blir ute i flere uker. Den gode United-nyheten er at Wes Brown nærmer seg comeback på høyre back etter langt skadefravær.

Vertene fikk sin best tenkelig start på kampen. Ni minutter var spilt da Wayne Rooney satte inn sitt tiende ligamål for sesongen.

Det var et flott angrep.

Anderson dro seg fri på midtbanen og slo igjennom Ryan Giggs på venstrekanten med en krempasning. Veteranen så opp, slo lavt inn og fant Rooney – som enkelt puttet ballen i mål bak David James.

Giggs og Rooney sto bak det aller meste vertene skapte før hvilen. Giggs dominerte med godt pasningsspill – men var ikke like briljant i avslutningene.

Sentral Giggs misset store sjanser

Waliseren svidde to gigantmuligheter i første omgang.

Først da Rooney utnyttet en stor feil av Hermann Hreidarsson og slo ham igjennom, men David James var på plass med en varemerkeredning.

Deretter da Ronaldo utnyttet en ny feil hos Portsmouth, fosset frem langs kanten og slo inn til en Giggs i utmerket posisjon. Avslutningen gikk svakt utenfor.

United fikk kampen i sitt spor, trillet ball, trykket kontrollert på fremover og styrte kampen med stø hånd, uten at Portsmouth maktet å skape en eneste skikkelig sjanse før timen var spilt.

Og da Glen Johnson kom rundt og slo et farlig innlegg, var Edwin van der Sar på plass.

Wayne Rooney ble forhindret fra å gjøre sitt annet mål for dagen, alene med en lysende David James noen minutter senere – men United skulle begrave spenningen en gang for alle i det 82. minutt.

Scholes jubilerte med vakker assist

Paul Scholes, som i kveld spilte sin kamp nummer 600 for Manchester United, fulgte opp veterankollega Giggs med en glimrende assist til innbytter Michael Carrick: Gjennombruddspasningen var perfekt, Carricks avslutning like god, og 2–0 var et faktum.

Manchester United imponerte ikke hordene, men Portsmouth var aldri i stand til å true vertene ordentlig.

Det betydde tre nye United-poeng og en ny tabelleder i Premier League.

Mens Portsmouth stadig har seks poeng å gå på ned til nedrykksstreken, hoppet United tre poeng forbi Liverpool, som innehar 2. plassen. Og Sir Alex Ferguson & co. har en kamp til gode.

– Vi har fremdeles en lang vei å gå, og vi må gjøre ting riktig. Jeg tror spillerne fikk en liten advarsel i dag: Hvis vi ikke utnytter sjansene, gjør vi det vanskelig for oss selv, sier Ferguson.