Gullhåpet svinner for Chelsea

UAVGJORT: Didier Drogba (i midten) klarte ikke å senke Joleon Lescott og Joseph Yobo i kveldens Premier League-kamp. Foto: EPA/Scanpix.

<pChelsea og Everton delte poengene på Stamford Bridge onsdag kveld, og dermed fikk Manchester United ytterligere hjelp i kampen om ligagullet. </p

PREMIER LEAGUE ONSDAG

Chelsea – Everton 0-0. T: 41.556.

Manchester U. – Portsmouth 2-0 (1-0). M: Wayne Rooney (9), Michael Carrick (82). T: 74.895.

Spilt tirsdag:

Liverpool – Arsenal 4-4 (0-1). L: Fernando Torres (49, 73), Yossi Benayoun (56, 90). A: Andrej Arsjavin (36, 67, 70, 90). T: 44.424. (©NTB)

CHELSEA-EVERTON 0-0:

Det ble en skuffende kamp for Chelsea, og trolig et farvel til håpet om seriemesterskapet. Uavgjort gjør at Manchester United nå er seks poeng foran londonerne, med én kamp mindre spilt.

Everton var best i den første omgangen på Stamford Bridge, samt starten av den andre. Da våknet Chelsea. Den største sjansen i kampen kom på overtid da Didier Drogba smalt ballen i tverrleggeren, men det endte altså med poengdeling. Dette gjør at Everton nå kun er ett poeng bak Aston Villa i kampen om femteplassen.

Onsdagens oppgjør ble en forsmak på FA-cupfinalen etter at de to lagene tok seg videre i cupen forrige helg. Chelsea slo som kjent ut Arsenal, mens Everton overvant Manchester United på straffer.

Everton best

Og det var Everton som kom best i gang i London da Jo kom alene med Petr Cech etter syv minutter. Avslutningen ble imidlertid for dårlig, og faren avverget for hjemmelaget.

Etter halvspilt omgang kom Everton til en ny sjanse da et skudd fra Steven Pienaar gikk like utenfor Cechs venstre kryss.

Chelsea skapte i det hele tatt forsvinnnende lite til dem å være i den første omgangen, og det hadde vært lite å si på om Everton hadde tatt ledelsen.

Snytt for straffe

Etter 33 minutter snøt dommer Mark Halsey bortelaget for en fantastisk mulighet til å ta føringen da han unnlot å blåse straffe. Alex felte en Leighton Baines som var på vei gjennom i feltet, men Halsey vinket altså spillet videre. Like etter var Tim Cahill frampå med et skudd, men Cech var patent.

Før hvilen skulle Jo få en ny stor mulighet til å score kveldens åpningsmål, men han skled på det våte underlaget i det han skulle til å avslutte fra 15 meter. John Terry og resten av Chelsea-laget var på etterskudd og det hadde blitt en enorm sjanse om ikke sko og underlag hadde spilt brasilianeren et puss.

Chelsea våknet

Mønsteret fortsatte etter hvilen, og Cahill fikk til en god heading etter 47 minutter. Men igjen var Cech på plass.

Da kampen nærmet seg timen våknet Chelsea, og de skapte en god mulighet da Didier Drogba spilte flott gjennom til Nicolas Anelka. Franskmannens avslutning gikk imidlertid utenfor.

Tre minutter senere var kaptein John Terry på visitt høyt i banen og smalt til fra rundt 30 meter, men Tim Howard reddet godt.

Etter 71 spilte minutter var det Chelsea sin tur til å rope på straffe da ballen ble skutt opp i hånden til Joleon Lescott.

Drogba i tverrlegger

Nå var hjemmelaget på gang, og de fikk en ny sjanse da Lampard sendte i vei et skudd med god retning, men som ble blokkert. Everton forsvarte seg med alt de hadde, og de gjorde det godt.

De fikk også sin mulighet til å stikke av med alle poengene etter en corner som til slutt havnet hos Cahill, men hans avslutning gikk i nettveggen.

Godt inne på overtiden kunne Drogba på nytt blitt helten for Chelsea da han fikk til en fantastisk avslutning i feltet, men tverrleggeren sto i veien. Dermed endte det med 0-0, noe sir Alex Ferguson nok er mest fornøyd med i kveld.