Paraguays president i farskapsskandale

SKANDALE: Tre kvinner hevder Paraguays president, Fernando Lugo,  er far til deres barn. (Foto: Scanpix).
SKANDALE: Tre kvinner hevder Paraguays president, Fernando Lugo,  er far til deres barn. (Foto: Scanpix).

<pEnda en kvinne står fram og hevder at Paraguays president, den tidligere katolske biskopen Fernando Lugo, er far til hennes barn. Tidligere har to andre kvinner hevdet det samme.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lugo vant overraskende presidentvalget i fjor og brøt dermed 61 år med konservativt styre i det søramerikanske landet. Men nå er den 57 år gamle Lugo rammet av en farskapsskandale.

Den siste som står fram og sier at hun er mor til hans barn, er den 39 år gamle barnehagestyreren Damiana Hortensia Morán Amarilla. Hun sier at Lugo er far til hennes 16 måneder gamle sønn Jean Paul.

Morán sier at Lugo er en fantastisk mann som hun ble forelsket i fordi han er karismatisk og hennes type, og at hun ikke har noen planer om å presse ham.

Tre barn på en uke

Denne kvinnen er den tredje i rekken som hevder Paraguays president er faren til hennes barn. (Foto: Scanpix).Denne kvinnen er den tredje i rekken som hevder Paraguays president er faren til hennes barn. (Foto: Scanpix).

Det er tredje gang på mindre enn en uke at en kvinne har kommet med slike påstander mot Lugo.

Mandag ba Benigna Leguizamón Lugo om å akseptere at han er faren til hennes sønn Luis. I motsatt fall vil hun gå til retten for å kreve en DNA-test for å bevise påstanden.

Leguizamón sier at hun var 17 år gammel og arbeidet i Lugos menighet da han innledet et forhold til henne. Sønnen ble født i september 2002.

– Han utnyttet situasjonen. Innen ett år var jeg gravid, sa hun.

I motsetning til de to siste sakene innrømmet Lugo i forrige uke at han er faren til den 23 måneder gamle sønnen til 26 år gamle Viviana Carrillo.

Carrillo sier at forholdet ble innledet da hun var 16 år gammel, og at presten Lugo var gjest i hennes mors hus da de først møttes.

Da historien først ble kjent i forrige uke hevdet Lugo at den var falsk. Men etter noen dager innrømmet han farskapet og sa at alle kunne fristes i et øyeblikks svakhet.

Lugo sa fra seg presteskapet i desember 2007 slik at han kunne stille til valg som president i Paraguay. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus