Kan United få en luke?

Wayne Rooney (t.h) og Christiano Ronaldo(t.v) er tilbake mot Portsmouth etter å ha blitt hvilt mot Everton i helgen. (foto: AP photo/scanpix)
Wayne Rooney (t.h) og Christiano Ronaldo(t.v) er tilbake mot Portsmouth etter å ha blitt hvilt mot Everton i helgen. (foto: AP photo/scanpix)

<pLiverpools poengtap mot Arsenal ga Manchester United en gyllen sjanse til å sikre seg et forsprang om i serieinnspurten med seier i hjemmeoppgjøret mot Portsmouth.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Manager Sir Alex Ferguson fikk mye kritikk for laguttaket mot Everton i FA-cupens semifinale. Tilbake i troppen er blant andre Wayne Rooney og Christiano Ronaldo, melder Teamtalk. Til sammen har de scoret 26 av Uniteds 54 ligamål denne sesongen.

Teamtalk skriver også at Edwin van Der Sar og John O'Shea er tilbake i troppen fra kampen mot Everton, mens Ryan Giggs, Dimitar Berbatov, Patrice Evra og Paul Scholes forventes å være i startoppstillinga. Sistnevnte vil med spilletid mot Portsmouth nå 600 kamper for de røde djevlene siden debuten i 1994. Darren Fletcher rapporteres i følge Manchester Uniteds norske supporterklubb å være klar. Skotten har vært ute med skade og har ikke spilt i noen av de tre siste kampene. Midtbanekollega Michael Carrick sliter derimot med en liten skade og er usikker til kampen.

Kamp for å overleve

For Portsmouth sin del er kampen viktig for å sikre plassen i Premier League. Laget ligger seks poeng over nedrykksplass, men har en kamp mindre spilt enn Middlesbrough som innehar den første nedrykksplassen. Peter Crouch er lagets toppscorer med sine elleve nettkjenninger denne sesongen, men bak 2-metersmannen scores det lite. Jermain Defoe har scoret nest flest, men han spiller som kjent nå for Tottenham.

En av Portsmouth styrker er deres store og sterke spillere. Den største av dem alle er uten tvil Peter Crouch, men også spillere som Hermann Hreidarsson og Sylvain Distin utgjør en trussel i lufta. Bakerst har de blå en av Premier Leagues mest erfarne keepere i David James. Han har tidligere gjort store blemmer, men når han er på sitt beste er han veldig god, og bortelaget er i kveld avhengige av en keeper i slag.

Portsmouth må derimot klare seg uten ankelskadde Niko Kranjcar og Younes Kaboul som sliter med en lårskade, melder Manchester Evening News.

Statistikken på Uniteds side

United er seriens beste hjemmelag med 13 seire på 15 forsøk, mens «Pompey» kun står med to seire på bortebane. Portsmouth er ubeseiret på de siste fem kampene, men dette betyr mindre når de gjester Old Trafford. På de ti siste innbyrdes oppgjørene står Manchester United med sju seire, Portsmouth har vunnet to ganger, mens ett oppgjør har endt uavgjort.

Sesongens første oppgjør mellom klubbene gikk på Fratton Park og endte med 1-0 seier til bortelaget etter scoring av Darren Fletcher.

Chelsea i scoringsform

I den andre kampen i Premier League i kveld tar Chelsea i mot Everton på Stamford Bridge til forsmak på FA-cupfinalen den 30.mai.

Hjemmelaget må klare seg uten Deco og José Bosingwa, samt Joe Cole og Paulo Ferreira som begge er ute resten av sesongen, melder Sky Sports. To som ikke er skadde er Didier Drogba og Frank Lampard som begge har vist stor form de siste ukene. Ivorianeren startet sesongen trått, men med fem scoringer på de siste fire kampene blir han en mann å passe på for Everton, men også midtbanesjefen Lampard er i scoringshumør. Han har funnet nettmaskene tre ganger på de siste fem kampene.

Usikker Moyes

Evertonsjefen vurderer å hvile noen av spillerne sine etter 120 harde minutter mot Manchester United i helgens kamp. Jo var ikke tilgjengelig for cupspill i helgen, men mannen som virkelig har funnet formen etter å ha blitt utlånt fra Manchester City er klar til dyst, melder Sky Sports.

I sesongens første oppgjør ble John Terry utvist, mens selve kampen endte målløst.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus