Palestinere og israelere vil ha tostatsløsning

TO STATER: Både israelere og palestinere ønsker en tostatsløsning. Palestinerne krever at Israel gir slipp på bosetningene de har bygd i de okkuperte områdene. Her en israelsk bosetter og en israelsk soldat. (Foto: Scanpix)
TO STATER: Både israelere og palestinere ønsker en tostatsløsning. Palestinerne krever at Israel gir slipp på bosetningene de har bygd i de okkuperte områdene. Her en israelsk bosetter og en israelsk soldat. (Foto: Scanpix)

<pEt klart flertall av både israelere og palestinere går inn for en tostatsløsning, viser en fersk meningsmåling. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

74 prosent av palestinerne og 78 prosent av israelerne ønsker å se en palestinsk stat side ved side med Israel, viser målingen som er utført for OneVoice-bevegelsen.

97 prosent av palestinerne mener at det haster med å få opprettet en palestinsk stat, mens 77 prosent av israelerne er mest opptatt av Israels sikkerhet.

66 prosent av israelerne og 59 prosent av palestinerne sier bestemt nei til en enstatsløsning, der de palestinske områdene innlemmes i Israel og palestinerne får fulle demokratiske rettigheter, viser meningsmålingen som er utført av britiske, israelske og palestinske forskere.

94 prosent av palestinerne og 68 prosent av israelerne ser på spørsmålet om Jerusalems framtidige status som svært viktig, og 77 prosent av israelerne er bestemt imot å dele byen i en palestinskstyrt og en israelskstyrt del.

86 prosent av palestinerne krever full israelsk tilbaketrekking fra Vestbredden, mens 60 prosent av israelerne er imot slik tilbaketrekning fra områdene som ble okkupert i 1967.

Alle de spurte blant palestinerne krever også at Israel gir slipp på bosetningene de har bygd i de okkuperte områdene, mens 53 prosent av israelerne er imot dette. (©NTB)

Personvernpolicy