Kontantstøtte

Kontantstøtten kan utbetales til familier med barn mellom ett og tre år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se også

Barnetrygd
Les mer om barnetrygd.

Kontantstøtte
Om dette temaet på NAV.

Krav om kontantstøtte
Skjema for søknad om kontantstøtte.

Spørsmål og svar om kontantstøtte
En rekke spørsmål og svar fra NAV.

Kontantstøtten skal utbetales til familier med barn mellom ett og tre år som ikke har heltidsplass i barnehage med offentlig støtte. Støtten er skattefri.

Full kontantstøtte utgjør 3.303 kroner per barn per mnd. Hvis barnet har deltidsplass i barnehagen får du delvis kontantstøtte. Det er den tildelte tiden i barnehagen som avgjør hvor mye du får i kontantstøtte. Det har ingen betydning om barnet er mindre i barnehagen enn den tildelte tiden.

Avkortingen er som følger:

Timer per uke i statelig støttet barnehageKontant støtte per mndKontant- støtte per år
03 30339 636
1–82 64231 704
9–161 98223 784
17–241 32115 852
25–326617 932
3300

Det kan gis kontantstøtte tidligst fra måneden etter at barnet fyller ett år, eller fra måneden etter at barnet slutter i barnehagen. Støtten kan maksimalt utbetales til måneden før barnet fyller tre år.

Søknad
Bor foreldrene sammen, søker en av dere. Bor foreldrene hver for seg, er det den barnet bor fast sammen med, som kan søke om kontantstøtte. Foreldre som har inngått skriftlig avtale om delt bosted for barnet, kan velge å dele kontantstøtten. Ingen av foreldrene kan i slike tilfeller benytte barnehageplass med offentlig støtte, og begge må sette fram søknad.

Artikkelen er skrevet av Smarte Penger.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus