Kapret tog - tok 500 gisler

Flere mennesker er drept og såret i voldshandlinger knyttet til det pågående valget i India. (Foto: Scanpix)
Flere mennesker er drept og såret i voldshandlinger knyttet til det pågående valget i India. (Foto: Scanpix)

<pMaoistiske opprørere kapret et tog med rundt 500 passasjerer øst i India, opplyser politikilder.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ranchi (NTB-Reuters): Maoistiske opprørere bordet toget i delstaten Jharkhand og tvang det til å sette kurs for Latehar, et område der opprørerne står sterkt. Da toget ankom Latehar forlot opprørerne toget, uten å skade noen av passasjerene.

De maoistiske opprørerne hevder å kjempe for rettighetene til jordløse arbeidere og fattige bønder, og de har trappet opp angrepene i det sentrale og østlige India de siste ukene.

I morgentimene onsdag norsk tid tok flere hundre rebeller over toget. Medier har rapportert om et sted mellom 500 og 1000 gisler, og Sky News opererte med så mange som 400 opprørere. Indiske sikkerhetsstyrker ble sendt til stedet, men maoistene forlot området så snart de hadde kommet til Latehar, melder Sky News.

Maoister har også tidligere kapret tog i India, men forlater dem vanligvis etter noen timer, uten at noen kommer til skade.

(Saken fortsetter under kartet)


Vis større kart

Torsdag startet valget på ny nasjonalforsamling i verdens største demokrati, et maratonvalg som strekker seg over en hel måned og der 741 millioner mennesker har stemmerett.

Maoistiske opprørere anklages for å ha utplassert en landmine som kostet fem valgfunksjonærer livet på valgets første dag, og elleve politifolk er siden drept i områder der opprørerne er aktive.

Statsminister Manmohan Singh betegner de maoistiske opprørerne som Indias største sikkerhetsutfordring. Rundt 500 sivile og politifolk ble drept i sammenstøt mellom politi og opprørere i 2008. (©NTB)