Sultestreiker for Darfur

Den kjente skuespilleren Mia Farrow sultestreiker i solidaritet med Darfur-regionen i Sundan. (Foto: Scanpix)
Den kjente skuespilleren Mia Farrow sultestreiker i solidaritet med Darfur-regionen i Sundan. (Foto: Scanpix)

<pSkuespilleren Mia Farrow sier hun vil sultestreike i solidaritet med befolkningen i den krigsherjede Darfur-regionen i Sudan.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

New York (NTB-Reuters): –27. april vil jeg begynne en faste, og kun ta til meg vann, i solidaritet med folket i Darfur og som et personlig uttrykk for raseri over en verden som er i stand til å stå og se på mens uskyldige menn, kvinner og barn dør unødvendig av sult, tørst og sykdom, sier Farrow i en uttalelse.

En talsmann for skuespilleren sier hun vil sultestreike så lenge som mulig, og ifølge legene hennes kan det dreie seg om maksimalt tre uker.

FN anslår at 300.000 mennesker er blitt drept og 2,7 millioner drevet bort fra hjemmene sine i løpet av seks år med etnisk og politisk vold i Darfur.

Sudans president Omar Hassan al-Bashir ble i mars tiltalt for krigsforbrytelser av Den internasjonale straffedomstolen. Som en reaksjon valgte Sudan å utvise 16 hjelpeorganisasjoner fra Darfur, deriblant norske Flyktninghjelpen.

FN mener utvisningen av organisasjonene har satt over en million mennesker i livsfare. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus