Ellevill målfest på Anfield

SCORET FIRE: Andrei Arshavin var i scoringshumør da han banket inn fire mål mot Liverpool - på bortebane. Foto: AP/Scanpix.
SCORET FIRE: Andrei Arshavin var i scoringshumør da han banket inn fire mål mot Liverpool - på bortebane. Foto: AP/Scanpix.

<pDet ble en kamp for minnebøkene da Liverpool og Arsenal spilte 4-4 på Anfield i kveld. Dermed har Manchester United muligheten til å dra fra i toppen mot Portsmouth i morgen. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LIVERPOOL-ARSENAL 4-4:

Med syv mål i andre omgang, fire scoringer av Andrei Arshavin og en enorm innsats og nerve hadde toppkampen alt. Poengdelingen gjør imidlertid at Manchester United har tidenes mulighet til å nærmest sikre seriegullet hjemme mot Portsmouth i morgen.

For Liverpool var det kun seier som gjaldt mot the Gunners, og de kjørte kampen i første omgang. Likevel lå de under til pause etter at nevnte Arshavin scoret på Arsenals eneste skudd på mål de første 45.

Men det stoppet ikke hjemmelaget, og Fernando Torres og Yossi Benayoun snudde kampen med to mål på syv minutter i andre omgang. Liverpool fosset over sin motstander, men likevel klarte magikeren Arshavin å snu det hele igjen med to kjappe mål.

Det ville ikke Torres ha noe av og han utliknet få minutter senere. Det så ut til å ebbe ut med 3-3, men to scoringer på overtid av Arshavin og Benayoun gjorde at det endte 4-4. Med det ble Andrei Arshavin den første til å score fire mål på Anfield siden 1946.

Rett i angrep

Liverpool måtte igjen klare seg uten sin skadde kaptein Steven Gerrard, mens Arsenals skadeliste besto av så vel viktige offensive som defensive brikker. Emmanuel Adebayor, Robin van Persie, William Gallas, Gael Clichy og Manuel Almunia sto alle over.

Laget fra Anfield viste tidlig at de kun hadde ett mål for øye. De tok raskt initiativet, og den første store muligheten kom etter ni minutter. Dirk Kuyt slo flott til Yossi Benayoun, men Arsenals sisteskanse Lukasz Fabianski var godt ute og reddet.

Hjemmelaget kjørte på videre og Fernando Torres fikk den neste store muligheten etter 18 minutter. Han smalt til fra hjørnet av 16-meteren mot nærmeste kryss, men Fabianski var igjen på plass og fikk slått ballen over.

Det var gått nesten en halvtime før Arsenal våknet, og da de gjorde det var det med et sleivspark fra kaptein Cesc Fabregas. Danske Nicklas Bendtner fikk imidlertid nesten en tå på ballen, og det ble en god sjanse ut av det.

De påfølgende minuttene hadde Liverpool to gode forsøk ved henholdsvis Torres og Daniel Agger, men det ville seg ikke.

Arsenal i ledelsen

Og så, mot spillets gang, gikk Arsenal i ledelsen. Det startet med et grusomt balltap fra Javier Mascherano, og kulen havnet etter hvert hos Fabregas. Han var hårfint onside og la ut til Andrei Arshavin som klinket den via tverrlegger og i mål. Arsenals første skudd på mål for dagen kunne ikke vært utnyttet bedre.

Men Liverpool lot seg ikke knekke og skapte sjanser på løpende bånd fram mot hvilen. Benayoun, Kuyt og Arbeloa kunne alle utliknet, men det endte med Arsenal-ledelse til pause.

Keeper Lukasz Fabianski leverte en meget god omgang og var hovedårsaken til at hjemmelaget ikke hadde scoret.

Fosset over Arsenal

Men så kom den andre omgangen, og målene rant inn. Det var spilt i kun fire minutter da utlikningen var et faktum. Dirk Kuyt la flott inn fra venstre og der ruvet måljegeren Fernando Torres. Han headet ballen utagbart nede i Fabianskis venstre hjørne.

Det kokte på Anfield, og Liverpool bare fortsatte. De fosset over Arsenal med en aggresivitiet og intensitet av ypperste klasse. Arsenal fikk ikke noe rom til å tenke. Og det var nettopp med disse ingrediensene at Liverpool gikk opp i ledelsen.

De tvang Arsenal til å gjøre feil inne på egen halvdel og Kuyt fikk igjen ballen. Han slo inn på bakerste stolpe hvor Benayoun kom stormende mellom to forsvarere og avsluttet. Ballen var godt over linjen før Fabianski slo den ut igjen, og snuoperasjonen var et faktum i løpet av andre omgangs første 11 minutter.

Arshavin stormet videre

Etter dette var det fortsatt de røde som hadde initiativet, men Andrei Arshavin hadde langt ifra gitt seg for kvelden.

Første gangen han slo til var etter 67 minutter da Arbeloa mistet ballen. Russeren lot seg ikke be to ganger og klinket ballen i mål fra 18 meter. Det ble en ordentlig kalddusj for Anfield-publikummet, og verre skulle det bli.

For tre minutter senere fikk han en dårlig klarering fra Fabio Aurelia rett i fanget på åtte meter. Presset var dårlig fra Liverpool-forsvaret og han smalt ballen under Pepe Reina.

Torres svarte

Nå kom høydepunktene på løpende bånd på Anfield, og som mot Chelsea i Champions League viste Liverpool moral av ypperste merke da de utliknet like etterpå. Arbeloa gjorde det godt igjen for missen på Arsenals andre scoring da han fant Torres som vendte opp og satte ballen i mål.

Dette var ikke nok for Liverpool i forhold til kampen om seriegullet, og de fortsatte å kjøre på. Den største sjansen kom etter 82 minutter da en heading fra Torres ble reddet på streken av Gibbs.

Men da Liverpool tømte seg offensivt kom Andrei Arshavin fossende på en kontring. Han befant seg plutselig alene med Reina og gjorde ingen feil da han smalt ballen i nettet på overtid. Etter 93 minutter var det imidlertid klart for nok et Liverpool-comeback, det tredje for kvelden. Igjen var det Banayoun som var sist på ballen eller litt klabb og babb i feltet.

Liverpool øynet et siste håp for seier, men var utrolig slitne og det ble 4-4. En utrolig kamp fra de to lagene, og en klassiker av de sjeldne. Liverpool gjorde nok en heroisk innsats, men som mot Chelsea i Champions League ble det et hjerteskjærende utfall på kampen for deres del.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus