Florence Valentin: «Spring Ricco» (Startracks/Tuba)

Bestenotering

Bestenotering
Bestenotering

<pSvenske Florence Valentin ønsker å bringe lykken hjem til de tusen hjem. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Spring Ricco»«Spring Ricco»

På sitt tredje album, «Spring Ricco», slår Florence Valentin til med bestenotering så langt. Og med tanke på at alle forgjengerne har fått undertegnede til tidvis å rødme av begeistring, snakker vi kvalitet i alle ledd. Kombinasjonen fengende låter, sjarmerende vokal, stilige instrumenter og en smart (og litt slentrende) produksjon slår aldri feil.

Front-front-front figur Love Antell Love viser dessuten at han er en samfunnsengasjert fyr med vett nok til å lage engasjerende og oppegående tekster i en tid der «She Loves You» fremstår som et politisk manifest. Noe låter som «Bilen Brinner», «Såld Är Såld», «8 & 5» og «Du Kommer Gå Långt» er gode eksempler på.

Florence Valentin låter litt som om Håkan Hellström møter The Clash og Dexy's Midnight Runners på Konsum en sval ettermiddag på jakt etter en bæsj eller to. «Spring Ricco» er rett og slett en vital liten jævel som, om den får sjansen, vil bringe lykken til de tusen hjem.

I Sverige er flere musikkjournalister bokstavelig talt frelst. Aftonbladets Fredrik Virtanen åpner for eksempler sin faste mandagsspalte på følgende vis: «Då kommer Jesus och han heter Love Antell». Men som alltid finnes det en gjeng surmulere som mener at Love og hans kumpaner i for stor grad resirkulerer fortiden.

Noe som selvfølgelig bare er tøv.

Det faktum at Bob Dylan hentet (og fortsetter å hente) flertallet av sine musikalske ideer fra fortiden, gjør han neppe til en dårlig artist. Snarere tvert om. All den tid artister resirkuleres med hjerte og hjerne handler det først og fremst om god smak og søken etter identitet.

Det er ingen tvil om at Love Antell bruker både hjerte og hjerne når han kaster seg hodestups inn i sitt musikalske univers. Et univers som bobler over energi, pågangsmot og deilige, deilige melodilinjer.

Konklusjon: I Love it!

Personvernpolicy