Flykapring på Jamaica endte udramatisk

GISLER: De seks besetningsmedlemmene som ble holdt som gisler, kom uskadde fra en flykapring på Jamaica. (Foto: Scanpix)
GISLER: De seks besetningsmedlemmene som ble holdt som gisler, kom uskadde fra en flykapring på Jamaica. (Foto: Scanpix)

<pMannen som kapret et canadisk passasjerfly på Jamaica, overga seg mandag til politiet. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De seks besetningsmedlemmene som ble holdt som gisler, kom uskadde fra dramaet.

Politiet arresterte og avvæpnet kapreren, opplyste en jamaicansk tjenestemann mandag. Mannen var alene om kapringsforsøket, som altså endte udramatisk og uten at flymannskapet lot seg presse til å ta av.

Kapreren, en mann i 20-årene fra Jamaica, krevde blant annet å bli fløyet til Cuba, men flyet ble stående på bakken. Politiet opplyste at mannen, som var bevæpnet med en pistol, trolig hadde psykiske problemer.

Overvåket drama

Jamaicas statsminister Bruce Golding og sikkerhetsminister Dwight Nelson ankom feriebyen Montego Bay tidlig mandag morgen lokal tid for personlig å overvåke gisseldramaet, opplyser politiet.

Flyet, et charterfly fra det canadiske selskapet CanJet, skulle etter planen ta av fra Sangster International Airport i Montego Bay og mellomlande på Cuba, før det skulle videre til Halifax i Canada.

Flyet hadde 181 passasjerer i tillegg til seks besetningsmedlemmer, og passasjerene var i ferd med å gå om bord i flyet da sikkerhetsalarmen gikk. Kapreren tok seg forbi sikkerhetskontrollen med falske ID-papirer og gikk om bord i flyet like før det skulle ta av klokka 23.30 søndag kveld lokal tid (5.30 mandag morgen norsk tid).

Faren forhandlet

Etter kort tid ble samtlige passasjerer satt fri, men kapreren holdt de seks besetningsmedlemmer som gisler. Ifølge jamaicansk radio ble det avfyrt skudd inne i flyet, men det ble ikke meldt om sårede.

Ifølge Jamaicas informasjonsminister Daryl Vaz er gjerningsmannen 20 år gammel. Hans far var blant dem som forhandlet med ham.

– Han krevde blant annet å bli fløyet til Cuba, sa Vaz. Ifølge flere av de løslatte passasjerene krevde kapreren også å få alle pengene deres. (©NTB)

Personvernpolicy