Meny

Kleopatras siste hvilested?

Kleopatras siste hvilested?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arkeologene er ganske sikre på at de har funnet graven til en av historiens mest berømte herskerinner.

Kleopatras grav har aldri blitt funnet, og arkeologene har lett høyt og lavt etter den egyptiske dronningens siste hvilested. 50 kilometer vest for Alexandria, på en bakketopp, under tempelet til gudinnen Isis, tror de nå at de endelig har fått et gjennombrudd.


Arkeologene mener at Kleopatra ble fraktet hit, etter at hun tok sitt eget liv, slik at hun kunne ligge ved siden av elskeren Marcus Antonius.


Ved hjelp av radar har de oppdaget det de tror en grav med tre kamre 20 meter nede i bakken. Rundt Isis' tempel har de funnet en rekke mumier - noen av dem forgylte. Dette tyder på at kongelige ligger begravet i nærheten.


- Dette kan bli en av de største arkeologiske oppdagelsene i vår tid, sa Egypts sjefsarkeolog Zahi Hawass søndag.


I tillegg til mumiene har de funnet 22 bronsemynter med Kleopatras navn på og en maske med en kløft i haken de mener forestiller Marcus Antonius.


Arkeologene vil først kunne begynne gravingen etter Kleopatra til høsten av sikkerhetshensyn. Sommerhuset til Egypts president Hosni Mubarak ligger i nærheten, og gravearbeidet kan først begynne når han har reist derifra.

Klikk på videoruta over artikkelen for å se video fra gravstedet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus