Åpen for alle - alltid

Togstansen:NSB stiller med busser

Full stopp i togtrafikken til og fra Oslo S førte til at passasjerer måtte fraktes med buss i morgentimene mandag. Ved 7.45-tiden opplyste NSB at det var satt inn nok busser til å ta unna trafikken. Foto: Knut Falch / SCANPIX
Full stopp i togtrafikken til og fra Oslo S førte til at passasjerer måtte fraktes med buss i morgentimene mandag. Ved 7.45-tiden opplyste NSB at det var satt inn nok busser til å ta unna trafikken. Foto: Knut Falch / SCANPIX
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pNSB oppfordrer folk til å ta toget igjen i Oslo-området fordi det nå er satt inn nok busser.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Cirka klokken 7.45 fikk vi beskjed fra NSB om at selskapet har skaffet så mange busser at de kan oppfordre folk til å ta toget igjen. Men de reisende må beregne lengre reisetid, sier informasjonsvakt Arvid Bårdstu i Jernbaneverket til NTB.

Ved 8.30-tiden var det fortsatt strømløst på Oslo S.

– Vi satte på strømmen på sporene slik at nattogene fra Bergen, Trondheim og Stavanger kunne kjøre inn, og slik at regiontogene fra Oslo S til Bergen, Trondheim, Kristiansand og Stavanger kunne få kjøre ut. Men vi måtte deretter koble av strømmen igjen på grunn av reparasjonsarbeidet, sier Bårdstu.

For flytogene var situasjonen den samme som for den øvrige togtrafikken.

– Det står busser på stasjonene, men buss bruker lengre tid enn toget, så passasjerene må beregne litt lengre reisetid, sier Bårdstu.

Jernbaneverket kunne klokken 8.30 ikke anslå når arbeidet med å reparere kjøreledningene vil være avsluttet.

Problemene startet søndag ettermiddag da signalproblemer på Oslo S førte til full stopp i togtrafikken. Ved midnatt oppsto det ytterligere problemer da kjøreledningen ble revet ned ved Nationaltheatret, på Skøyen og i Oslotunnelen. (©NTB)