Fly kapret på Jamaica

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

<pFem personer holdes som gisler etter at en bevæpnet mann har kapret et canadisk passasjerfly på Jamaica, opplyser jamaicansk politi.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kapreren, en mann i 20-årene fra Jamaica, krever blant annet å bli flydd til Cuba. Politiet opplyser at mannen, som er bevæpnet med en pistol, trolig har psykiske problemer.

Jamaicas statsminister Bruce Golding og sikkerhetsminister Dwight Nelson ankom feriebyen Montego Bay tidlig mandag morgen lokal tid for personlig å overvåke gisseldramaet, opplyser politiet.

Falske papirer

Flyet, et charterfly fra det canadiske selskapet CanJet, skulle etter planen ta av fra Sangster International Airport i Montego Bay og mellomlande på Cuba, før det skulle videre til Halifax i Canada.

Flyet hadde 182 passasjerer om bord til i tillegg til fem besetningsmedlemmer, og passasjerene var i ferd med å gå om bord i flyet da sikkerhetsalarmen gikk. Kapreren tok seg forbi sikkerhetskontrollen med falske ID-papirer, og gikk om bord i flyet like før det skulle ta av klokka 23.30 søndag kveld lokal tid (5.30 mandag morgen norsk tid).

Faren forhandler

Etter kort tid ble samtlige passasjerer satt fri, men kapreren holder de fem besetningsmedlemmer som gisler. Ifølge jamaicansk radio har det blitt avfyrt skudd inne i flyet, men det er så langt ikke meldt om sårede.

Jamaicas informasjonsminister Daryl Vaz opplyser at gjerningsmannen er 20 år gammel, og at hans far er blant dem som forsøker å forhandle med ham.

– Han har blant annet krevd å bli fløyet til Cuba, sier Vaz. Ifølge flere av de løslatte passasjerene krevde kapreren også å få alle pengene deres. (©NTB)

Personvernpolicy