Vil bli økobønder

<span style="border-collapse: collapse; color: #333333; font-family: verdana; font-size: 11px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px" class="Apple-style-span">ronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit vil ha  </span><span style="border-collapse: collapse; color: #333333; font-family: verdana; font-size: 11px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px" class="Apple-style-span">økologisk drift på </span><span style="border-collapse: collapse; color: #333333; font-family: verdana; font-size: 11px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px" class="Apple-style-span">Skaugum. Foto: Scanpix<span class="Apple-converted-space"> <br></span></span>
ronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit vil ha  økologisk drift på Skaugum. Foto: Scanpix

<pKronprinsparet følger opp sin miljøprofil og ønsker å legge om gårdsdriften på Skaugum til økologisk drift.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Omleggingen kommer i forbindelse med at gårdens nåværende forpakter går av med pensjon.

I annonsen for ny forpakter heter det at «det er ønskelig at forpakter etter en avtalt tidsplan legger om til en økologisk driftsform», skriver Nationen.

Skaugum er en stor gård etter norske forhold, og driver med produksjon av korn, fôr, melk og kjøtt. Målt etter produksjonsstøtten er gården blant de 200 største i Norge.

I dag er rundt 2.500 gårder i Norge økologiske. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus