Gateprostitusjonen tilbake

Det er observert flere prostiuerte i Oslos gater den siste tiden. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)
Det er observert flere prostiuerte i Oslos gater den siste tiden. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

<pFå måneder etter at loven om forbud mot kjøp av sex trådte i kraft, er gateprostitusjonen på full fart tilbake i Oslo.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): – Vi talte omtrent 20 prostituerte ute torsdag kveld. I januar og fram til mars registrerte vi sjelden mer enn fem personer på gata, sier Harald Bøhler, leder for STOP-prosjektet i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Økningen kan skyldes at noen av de første virkningene av loven har lagt seg, og at det tradisjonelt er liten trafikk i januar og februar.

Totalt har politiet i Oslo bøtelagt 31 personer for sexkjøp etter at loven trådte i kraft fra årsskiftet. Bare ni personer ble tatt på utemarkedet, resten på innemarkedet.

Det er først og fremst øst-europeiske kvinner som nå er i ferd med å ta tilbake gatemarkedet, og bare noen få nigerianske, som tidligere dominerte miljøet.

Liv Jessen, leder for Pro-Senteret, mener utviklingen er forutsigbar.

– Det er jo ikke sånn at disse kvinnene har blitt rikere, fått seg nye jobber eller løst sine psykiske problemer bare fordi loven er på plass, sier hun.

Jessen mener også at en av grunnene til at jentene er tilbake på gata, er at politiet ikke lenger er til stede daglig, slik de var i begynnelsen etter loven trådde i kraft.

Personvernpolicy