Seiersløs Nilsen tar det rolig

<p><strong>TUNG START:</strong> Brann-trener Steinar Nilsen er ikke bekymret tross den tunge starten på årets sesong. Nå skal blant annet fysikken til spillerne bedres. (Foto: Scanpix)</p>
TUNG START: Brann-trener Steinar Nilsen er ikke bekymret tross den tunge starten på årets sesong. Nå skal blant annet fysikken til spillerne bedres. (Foto: Scanpix)

<pSkal styrke fysikken – og effektiviteten foran mål.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (ABC Nyheter): Forspilte sjanser, et litt for enkelt baklengsmål og 1–1 mot Vålerenga på Ullevaal.

Brann står fremdeles uten seier i årets eliteserie.

Mesteren fra 2007 ligger på 15. plass med tre poeng etter fem runder.

Trener Steinar Nilsen kunne knapt fått en verre start på sin Brann-karrière – men gårsdagens kamp var en spillemessig opptur. At rekken uten seier ble utvidet, fikk så være.

– Jeg skriker ikke over at vi taper to poeng. Vi lager ikke problematikk av dette, sier Nilsen til ABC Nyheter.

Sliter med avslutningene

Brann skapte nok sjanser til å avgjøre kampen. Det skortet på avslutningene for bergenserne, som nå står med seks mål i årets eliteserie.

– Vi har nok målsjanser til å avgjøre kampen. Vi må bli flinkere til å sette mulighetene, sier Nilsen.

I går forsøkte han David Nielsen fra start på topp sammen med Erik Huseklepp, med blandet suksess. Det var imidlertid kantspiller Birkir Már Sævarsson som kom aller nærmest et seiersmål da han misbrukte to gigantiske sjanser.

– Jeg synes vi gjør en veldig god kamp, sa Erik Huseklepp, som gjorde forarbeidet til Jan Gunnar Sollis scoring, og som kanskje var banens beste spiller.

Skal skjerpe fysikken

Ingen har sluppet inn flere mål enn Brann (ti baklengs) så langt i år. I går var det en viss bedring å spore, selv om Mohammed «Moa» Abdellaoue litt for enkelt fikk løpe igjennom og sette inn 1–1.

Steinar Nilsen trekker frem en annen utfordring:

– Vi jobber for å forbedre den fysiske tilstanden, slik at vi kan holde kampene bedre. Legger vi til ti prosent i avslutningsfasen, så er vi der vi skal være, mener han.

Andresen glad for arbeidsro

Martin Andresen følte seg snytt for straffespark like før slutt, men mente 1–1 var et greit resultat.

– For vår del er det et skritt i riktig retning, sier han og legger til at Ullevaal-matta ikke var den enkleste å spille på.

Med 2–1-seieren over Lillestrøm forrige helg, gårsdagens ene poeng mot Brann og synlige tegn på at Vålerenga fremstår mer og mer som et helhetlig lag, har han fått en smule arbeidsro.

– Ja, det gir arbeidsro. Det er viktig å holde fokus, sier Vålerengas spillende manager.

I neste runde venter Odd i Skien. Brann skal gjeste Bodø/Glimt.

Personvernpolicy