Godset makter ikke å vinne

Normal   0   21         false   false   false                             MicrosoftInternetExplorer4   <![endif]-->     <![endif]-->     /* Style Definitions */  table.MsoNormalTable 	{mso-style-name:"Vanlig tabell"; 	mso-tstyle-rowband-size:0; 	mso-tstyle-colband-size:0; 	mso-style-noshow:yes; 	mso-style-parent:""; 	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; 	mso-para-margin:0cm; 	mso-para-margin-bottom:.0001pt; 	mso-pagination:widow-orphan; 	font-size:10.0pt; 	font-family:"Times New Roman"; 	mso-ansi-language:#0400; 	mso-fareast-language:#0400; 	mso-bidi-language:#0400;}  <![endif]-->  SIFs Marcus Pedersen i kamp med Lyns Magne Simonsen (t.v.) under eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Lyn i Drammen søndag. (Foto: Kyrre Lien / SCANPIX)
SIFs Marcus Pedersen i kamp med Lyns Magne Simonsen (t.v.) under eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Lyn i Drammen søndag. (Foto: Kyrre Lien / SCANPIX)

<pDet vil seg ikke for Strømsgodset. Søndag ødela en målvaktstabbe for lagets første seier da det ble 1-1 mot Lyn.</p

Kampfakta

Strømsgodset – Lyn Oslo 1-1 (0-0)

4974 tilskuere

Mål: 1-0 Alfred Sankoh (49), 1-1 Jo Inge Berget (63).

Dommer: Kjetil Sælen, Arna-Bjørnar.

Gult kort: Muhamed Keita, Komlan Amewou, Strømsgodset.

Lagene:

Strømsgodset (4-3-3): Lars Ivar Moldskred – Steinar Pedersen, Alexander Aas, Glenn Andersen, Joel Riddez – Alfred Sankoh, Fredrik Winsnes, Fredrik Nordkvelle (Komlan Amewou fra 60.) – Muhamed Keita (Stian Ohr fra 63.), Marcus Pedersen, Steffen Nystrøm.

Lyn Oslo (4-4-2): Johan Dahlin – Magne Simonsen, Indridi Sigurdsson, Tommy Berntsen (Vegar Gjermundstad fra 77.), Shane Stefanutto – Petter Furuseth (Fredrik Dahm fra 73.), Jo Inge Berget, Paul Obiefule, Theodor Elmar Bjarnason – Kim Holmen, Lucas Pratto (Erling Knudtzon fra 46.). (©NTB)

Drammenserne venter fortsatt på sin første seier denne sesongen. Søndag så det endelig ut til å gå veien da Alfred Sankoh (20) gjorde 1-0 fire minutter etter hvilen.

Midtbanespilleren fra Sierra Leone scoret sitt første mål for Strømsgodset og ga endelig drammenspublikummet noe å juble for da han scoret fra kort hold.

Les mer om Eliteserien her

Helt alene på fem meter

I det 63. minutt sørget en meget god Jo Inge Berget for at det heller ikke denne gangen ble tre poeng for drammenslaget. Frisparket han skjøt under muren fra 18 meter gikk også under Godset-målvakt Lars Ivar Moldskred. I sin andre kamp for drammensklubben måtte Moldskred se at ballen trillet i nettmaskene og at to poeng forsvant.

Etter 83 minutter burde Godset-spiss Marcus Pedersen laget vinnermålet da han fikk stå helt alene på fem meter med all verdens tid. Lyns Indridi Sigurdsson fikk reddet på målstreken til drammensernes store fortvilelse.

Stolpetreff

Strømsgodset startet i et forrykende tempo, og hovedstadsklubben hadde mer enn nok med å forsvare seg.

Spesielt hjemmelagets unggutter Mohammed Keita (18) og Alfred Sankoh var friske. Vertene spilte godt og skapte noen muligheter uten at det ble mål.

Lyn skapte ingenting før helt på slutten, men det var til gjengjeld omgangens største sjanse. Gjestenes Jo Inge Berget (18) traff stolpen på et frispark fra 19 meter tre minutter før hvilen.

Minuttet etter fikk Lyn-debutanten Petter Furuseth stå helt umarkert på seks meter, men skuddet ble blokkert av en Godset-forsvarer.

Trøsten til Strømsgodset får være at Lyn ikke har slått laget på Marienlyst siden 1991. (NTB)