Aalesund finner ikke ut av Start

Aalesunds Amund Skiri (t.v.) i duell med Starts Petter Bruer Hansen (t.h.) under eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Start i Ålesund søndag Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
Aalesunds Amund Skiri (t.v.) i duell med Starts Petter Bruer Hansen (t.h.) under eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Start i Ålesund søndag Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX

<pCristian Bolanos var banens beste, og det var fortjent at han fikk æren av å sikre Start det ene poenget i Ålesund.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampfakta

Aalesund – Start 1-1 (1-0)

10.165 tilskuere

Mål: 1-0 Johan Arneng (str. 31), 1-1 Christian Bolanos (86).

Dommer: Svein-Erik Edvardsen, Hamar.

Gult kort: Fredrik Carlsen, Trond Fredriksen, Aalesund.

Lagene:

Aalesund (4-3-3): Anders Lindegaard – Enar Jääger, Jonatan Tollås Nation, Daniel Arnefjord, Demar Phillips – Johan Arneng, Amund Robertsen Skiri, Fredrik Carlsen (Trond Fredriksen fra 78.) – Glenn Roberts (Peter Orry Larsen fra 57.), Tor Hogne Aarøy, Jonathan Parr (Diego Silva fra 88.).

Start (4-4-2): Kenneth Høie – Hunter Freeman (Morten Hæstad fra 8.), Bård Borgersen, Jesper Mathisen, Branislav Milicevic – Cristian Bolanos, Solomon James Owello (Christer Kleiven fra 62.), Petter Bruer Hanssen, Espen Børufsen (Mads Stokkelien fra 79.) – Geir Ludvig Fevang, Aram Khalili. (©NTB)

Ålesund (NTB): Midtbanespilleren utlignet og ordnet 1-1 fire minutter før full tid. For annen gang på rad ga sunnmøringene fra seg ledelsen. I Skien mandag snudde Odd Grenland 0-2 til 4-2. Costaricaneren Bolanos fintet vekk innbytter Trond Fredriksen et par meter utenfor 16-meteren, og med venstrefoten knallet han ballen bak en forfjamset Anders Lindegaard i Aalesund-buret.

Aalesund har aldri slått Start på hjemmebane i de to øverste divisjonene og klarte det ikke denne gangen heller.

– Jeg angrer på at jeg byttet inn Fredriksen. Jeg burde ha satt en bedre duellspiller, sa Aalesund-trener Kjetil Rekdal.

Fredriksen tok for øvrig på seg skylda for baklengsmålet.

– Jeg er skuffet. Totalt sett var vi det beste laget, men det går ikke av seg selv. Jeg hadde ventet meg mer løping og større innsats, men vi har et ungt og urutinert lag, og vi kriget ikke nok, mente Rekdal.

Billig

Det som lenge så ut til bli det avgjørende målet, kom etter drøye halvtimen i første omgang. Dommer Svein-Erik Edvardsen mente at Jesper Mathisen holdt Tor Hogne Aarøy inne i feltet og pekte resolutt på straffemerket. Kaptein Johan Arneng var iskald eksekutør. Start-keeper Kenneth Høie gikk til høyre, og Arneng sendte en markkryper motsatt vei.

– Jeg så ingenting som tydet på at det var straffe. Dommeren må ha sett noe som jeg ikke så, kommenterte Start trener Knut Tørum.

Peter Orry Larsen hadde en gullkantet mulighet til å utligne på overtid, men Høie fikk avverget. Orry kom helt alene med Høie, men maktet ikke å score fra omtrent fem meters hold.

Greit

Aalesund var det beste laget før pause og ledet fortjent, selv om straffesparket kanskje var av det billige slaget. Start produserte ikke en eneste målsjanse før pause, men snudde kampen etter hvilen. Start stilte uten Bernt Hulsker og Ole Martin Årst, og både Hunter Freeman og Solomon James Owello måtte tidlig ut med skader, men likevel slo de godt fra seg mot et særdeles tamt Aalesund de siste 45 minuttene.

– Aalesund hadde kanskje de største sjansene, men jeg synes at det for fullt fortjent at vi fikk med oss det ene poenget, sa Tørum.(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus