Molde fosser videre

Stabæks Palmi Rafn Palmason og Moldes Christian Steen under eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Molde på Telenor arena på Fornebu søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX .

<pStabæk strever på sin nye hjemmearena på Fornebu. Selv med årsbeste i første omgang, endte det med seier til Molde.</p

Kampfakta

Stabæk – Molde 2-3 (2-1)

8897 tilskuere

Mål: 1-0 Daigo Kobayashi (10), 1-1 Mame Biram Diouf (28), 2-1 Pontus Farnerud (43), 2-2 Makhtar Thioune (50), 2-3 José Mota (65).

Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad.

Gult kort: Jon Inge Høiland, Stabæk. Kristoffer Paulsen Vatshaug, Pape Pate Diouf, Christian Steen, Vegard Forren, Mame Biram Diouf, Aksel Berget Skjølsvik, Molde.

Lagene:

Stabæk (4-4-2): Jon Knudsen – Jon Inge Høiland, Morten Morisbak Skjønsberg, Inge André Olsen, Tom Stenvoll (Christian Keller fra 79.) – Daigo Kobayashi (Mikkel Diskerud fra 79.), Pontus Farnerud, Henning Hauger, Espen Hoff (Fredrik Berglund fra 58.) – Palmi Rafn Palmason, Daniel Nannskog.

Molde (4-3-3): Jan Kjell Larsen – Kristoffer Paulsen Vatshaug, Christian Steen, Vegard Forren (Marcus Andreasson fra 46.), Knut Olav Rindarøy – Makhtar Thioune, Thomas Holm, Daniel Berg Hestad – José Mota (Aksel Berget Skjølsvik fra 85.), Mame Biram Diouf, Pape Pate Diouf (Magne Hoseth fra 79.). (©NTB)

Fornebu (NTB): På tre seriekamper er det blitt to poeng for bærumslaget som leverte en elendig annen omgang hvor Molde reiste seg stort.

I første omgang lot gjestene hjemmelaget få mye rom.

Stabæk utspilte i perioder Molde i første omgang. Trener Jan Jönsson karakteriserte omgangen som årsbeste, men det ble med scoringene til Daigo Kobayashi og Pontus Farnerud.

Japaneren scoret vakkert på frispark etter at Daniel Nannskog hadde hoppet over ballen. Mame Biram Diouf utlignet for gjestene etter en snau halvtime, men Farnerud satte en returball i mål og sendte Stabæk tilbake i ledelsen like før pause.

Moldes angrepstrio José Mota, Mame Biram Diouf og Pape Pate Diouf laget huskestue for hjemmelaget etter pause.

Men det ble med to scoringer av Makhtar Thioune og José Mota. Det holdt til tre poeng. Seieren kostet. Moldenserne dro hjem med seks gule kort.

Også Stabæk hadde muligheter. Daniel Nannskog headet utenfor åpent mål fra et par meter.

Det vil seg ikke hjemme for Stabæk. (©NTB)