Ap vil ha 2.000 nye leger til kommunene

Nestleder i Ap, Helga Pedersen, vil ha 2.000 nye fastleger ut til kommunene. Arkivfoto: Stein Ove Korneliussen.
Nestleder i Ap, Helga Pedersen, vil ha 2.000 nye fastleger ut til kommunene. Arkivfoto: Stein Ove Korneliussen.

<pArbeiderpartiet vil ha større deler av helsetjenestene ut i kommunene. Til det trengs det 2.000 nye leger, ifølge nestleder Helga Pedersen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi må lage en helsetjeneste hvor pasienten får tilbudet så nært sitt eget hjem som mulig. Løsningen på det er først og fremst kommunehelsetjenesten, sa nestleder Helga Pedersen i Arbeiderpartiet da hun søndag talte til landsmøtet om forslaget til partiprogram for den kommende stortingsperioden.

Pedersen har ledet programkomiteen og konkluderte med at Norge vil ha 2.000 flere leger i 2015 enn i dag.

– I hovedsak må dette bli 2.000 nye fastleger i kommunene, sa hun.

I den omfattende samhandlingsreformen Ap ønsker å gjennomføre i løpet av de neste fire årene, skal en større del av spesialhelsetjenesten flyttes ut til kommunene. Hvis forslaget blir politikk, kommer kommunene dessuten til å tvinges til å gjøre mer forebyggende helsearbeid ved å bli pålagt en større del av regningen for sykehusbehandling gjennom DRG-systemet.

Til gjengjeld kommer de til å få flere milliarder å rutte med, ifølge Pedersen.

– Hvis man ender opp med 20 prosent DRG-finansiering til kommunene, betyr det at kommunene vil få overført 13 milliarder kroner for å medfinansiere sykehusbehandling for deres innbyggere, sa nestlederen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus