– Aker-saken ikke argument mot statlig eierskap

Sylvia Brustad er klar på at den norske eierskapspolitikken ikke er påvirket av Aker-saken. Foto: Scanpix.
Sylvia Brustad er klar på at den norske eierskapspolitikken ikke er påvirket av Aker-saken. Foto: Scanpix.

<pDet er problemer knyttet til statens eierskap i Aker Solutions, men det er ikke noe argument mot statlig eierskap, ifølge næringsminister Sylvia Brustad (Ap).</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Næringsministeren etterlot intet rom for tvil rundt intensjonene Arbeiderpartiet har med den norske eierskapspolitikken. Den blir ikke svekket av striden rundt Aker-transaksjonene. Staten skal fortsette å eie viktige selskaper og naturressursene, sa Sylvia Brustad da hun talte til Arbeiderpartiets landsmøte lørdag.

– Ja, vi har problemer i et selskap der staten er inne på eiersiden, men vi skal løse de problemene. Aker-saken er ikke noe argument mot statlig eierskap, sa hun.

Statsråden refset Høyre og Fremskrittspartiet som har benyttet seg av den pågående konflikten til å angripe eierskapspolitikken til staten, som hun mener trygger norske bedrifter og arbeidsplasser. Staten skal være en strategisk eier, fastslo hun.

– Vi vet at Høyre og Fremskrittspartiet er motstander av statlig eierskap uansett. Men vi skal hindre dem i å demontere det byggverket Arbeiderpartiet, arbeidsbevegelsen og LO har bygd opp over tiår, sa Brustad. (©NTB)

Personvernpolicy