- Glass i svensk kylling ikke sabotasje

<pGlassbitene som er funnet i kylling og andre matvarer mange steder i Sverige, er ikke tegn på noen samordnet sabotasjeaksjon, mener svensk politi.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stockholm (NTB-TT): Flere av de anmeldte tilfellene var falsk alarm, blir det sagt.

Tidligere i år ble det funnet glass i kjøttvarer fra den svenske kyllingprodusenten Kronfågel, som også leverer til butikker langs norskegrensen.

Rundt 80 funn ble meldt til politiet, som sendte sakene til kriminalteknisk analyse.

- Politiet kan allerede nå utelukke at det dreier seg om et samordnet attentat. Over helgen vil rikskriminalpolitiet avslutte sin innsamling av anmeldelser, skrev Stockholm-avisen Dagens Nyheter lørdag.

Anmeldelsene om funn av glassbiter i matvarer kom fra hele Sverige.

Til sammen ble det meldt om rundt 80 saker, hvorav mer enn 30 gjaldt kylling og resten pølser, brød, frukt og ulike former for ferdigmat.

De svenske etterforskerne har vært i kontakt med utenlandske kolleger som forteller om tilsvarende saker i en rekke land.

I USA er det innført strenge straffer både for å plassere fremmedlegemer i mat og medisiner og for falske anmeldelser av funn av fremmedlegemer.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus