Inkassokrav mot Lyn

Lyns direktør Erik Langerud ser betenkt ut etter at klubben har mottatt inkassokrav på tilsammen 1.5 millioner kroner. (Foto: Scanpix)
Lyns direktør Erik Langerud ser betenkt ut etter at klubben har mottatt inkassokrav på tilsammen 1.5 millioner kroner. (Foto: Scanpix)

<pLyn Oslo sliter fortsatt økonomisk. Fotballklubben har mottatt seks inkassokrav på til sammen 1,5 millioner kroner.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En oversikt over Lyns betalingsanmerkninger viser at klubben ikke på noen måte kan si seg økonomisk friskmeldt. Seks krav er sendt til inkasso, og det største enkeltkravet er på 650.000 kroner. Det er VG som skriver dette på sine sider i dag.

Lyn-direktør Erik Langerud har selv ikke sett oversikten og ønsker ikke å kommentere tallene, men bekrefter at klubben har noen saker til inkasso.

– Det jobber vi med å komme oss ut av. Vi jobber hver dag med å overholde de forpliktelsene vi har og forsøker å gjøre avtaler med våre kreditorer, sier Langerud til VG.

På en rating utført av inkassoselskapet blir osloklubben også vurdert som «ikke kredittverdig». Klubben scorer kun 14 av 100 mulige poeng på ratingen.

I tillegg til har Lyn et krav fra tidligere eier Atle Brynestad hengende over seg. Kravet henger sammen med salget av Odion Ighalo til italienske Udinese for nærmere åtte måneder siden. Ifølge VG skylder Lyn fortsatt Brynestads holdingselskap CG Holding over fire millioner kroner for salget av den nigerianske juvelen.

- Vi diskuterer med CG i disse dager og skal bli enig om en sluttsum. Men vi føler vi har en god og konstruktiv dialog med CG, sier Lyn-direktøren til avisen.

Personvernpolicy