- Utrolig sterkt om vi holder oss

<pTrener Ronny Deila mener det vil være en fantastisk prestasjon dersom Strømsgodset også spiller i Eliteserien neste sesong.</p

REALISTISK: Ronny Deila oppfordrer alle i Drammen til å se realitetene i øynene. Han mener ingen kan forvente noe som helst av laget denne sesongen. Holder de seg er det en unik prestasjon mene den yngste treneren i Eliteserien.
REALISTISK: Ronny Deila oppfordrer alle i Drammen til å se realitetene i øynene. Han mener ingen kan forvente noe som helst av laget denne sesongen. Holder de seg er det en unik prestasjon mene den yngste treneren i Eliteserien.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

MARIENLYST (ABC Nyheter): Når fire kamper er ferdigspilt står drammenserne bokført med ett fattig poeng. Søndag møter laget Lyn i Drammen, en kamp som best kan beskrives som svært viktig for de mørkeblå.

Han sier nå at dersom laget unngår nedrykk vil det være en prestasjon utenom det vanlige. I beste fall må 2009 anses som en «mellomsesong» i Eliteserien.

- Tatt i betraktning de rådende forhold her i Godset så vil jeg påstå at dersom vi beholder plassen så er det rett og slett en sinnssykt god prestasjon. Ingen kan forvente at vi skal være i toppen, eller på øvre halvdel av tabellen. Sikres plassen er det fantastisk, sier Ronny Deila til ABC Nyheter.

Skader og kutt

Eliteseriens i særklasse yngste trener (Deila fyller 34 år i september) ønsker ikke å bli oppfattet som misfornøyd med situasjonen i Drammen. Men han ber innstendig om at innbyggerne i Buskeruds hovedstad innser realitetene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi visste på forhånd at det ville bli en knallhard kamp for å overleve. Når det så blir vesentlige endringer i både det spillermaterialet vi har til rådighet og de økonomiske ressursene vi kan jobbe etter, ja da får vi få ytterligere tyngre arbeidsvilkår, fortsetter telemarkingen da ABC Nyheter treffer ham på kunstgresset på Marienlyst i Drammen.

Marcus Pedersen er en av mange spillere Ronny Deila beskriver som lovende. (Foto: Scanpix)Marcus Pedersen er en av mange spillere Ronny Deila beskriver som lovende. (Foto: Scanpix)

- Vi har mange unge og lovende spillere som vil variere voldsomt i hvordan de vil opptre. Vi er derfor avhengige av at de rutinerte er med. Viktige spillere som Kim André Madsen (skulder) og Øyvind Storflor (lyske) er noen av dem vi savner. Når vi så mister Christer George resten av sesongen blir det vanskelig, sukker Deila.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Klubben fikk imidlertid servert gode nyheter denne uken. Skaden Mattias Andersson pådro seg i Bodø var ikke så alvorlig som først fryktet. Svensken er trolig tilbake i aksjon i løpet av et par ukers tid.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Heller ikke den økonomiske situasjonen til klubben gir grunn til optimisme.

- Når man kutter 12 millioner i et budsjett på 60 så skjønner alle hva det har å si, sier Deila kort om saken.

Han vil ikke si så mye om de varslede lønnskuttene styret kom med like før påske.

- Jeg håper ikke det skjer, men klubben må redusere utgiftene. Pengene må tas fra ett eller flere steder.

Tenke fremtid

Deila la umiddelbart opp som spiller da han ble ansatt som hovedtrener i Godset i januar 2008. I sin første sesong ledet han laget til en ellevte plass fra sidelinjen på Marienlyst.

Selv om situasjonen er vanskelig forholder han seg lojal til de oppgaver han er satt til å gjøre.

- Jeg vil alltid gjøre det best mulig, uavhengig av hvilke betingelser jeg har å jobbe etter. Lojalitet er noe jeg setter høyt og jeg vil gjøre det som står i min makt for at vi skal klare utfordringene vi står overfor. På vårt beste kan vi slå hvem som helst, men samtidig så kan vi tape for hvem som helst når vi er på vårt svakeste. Nå må vi så ofte som mulig spille opp mot det vi vet vi kan. Første forsøk blir Lyn - der skal vi vise at vi duger, sier Deila.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere Odd- og Vikingspilleren mener Godset helt sikkert blir å se toppen av norsk fotball. Men det vil ikke være før om noen år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- I og med at vi ikke har økonomi til å plukke fra øverste hylle så må vi hente, og videreutvikle, unge talenter. Selv om vi skulle forsvinne ned en divisjon er ikke det nødvendigvis veldig negativt. De unge spillerne får utviklet seg videre og vil stå bedre rustet for kommende sesonger.

- Strømsgodset vil helt sikkert bli et topplag i Norge, men ingen kan forvente at det vil skje denne eller neste sesong. Men om noen år vil Godset være i toppen av den norske Tippeligatabellen.

- Flere må prestere

Mange av Deilas trenerkolleger i Eliteserien ønsker ikke å kommentere utspillet til Godsettreneren. De mener dette er et internt anliggende i Drammen og får være noe bare Deila selv bør si noe om.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bodø Glimts Kåre Ingebrigtsen mener imidlertid at det ikke bare er Strømsgodset som må gjøre det godt for å overleve denne sesongen.

- Det er vanskelig for meg å si noe spesifikt om det som skjer i andre klubber, men hvis Ronny mener dette så kan man ikke annet tro ham, det er han som kjenner sine egne spillere best. Men det er et ungt lag, og vil svinge mye, så jeg forstår hva han mener. Jeg tror derimot det ikke bare er Godset må spille bra for å ha håp om fornyet kontrakt. Det kommer til å bli en veldig fight om å overleve. Jeg tror ikke dette vil være avgjort før helt til siste slutt, sier Ingebrigtsen til ABC Nyheter.


Det var gode nyheter for Godset at skaden til Mattias Andersson ikke var så ille som først antatt. (Foto: Scanpix)Det var gode nyheter for Godset at skaden til Mattias Andersson ikke var så ille som først antatt. (Foto: Scanpix)

Hva tror du? Hvilke lag rykker ned fra Eliteserien? Hvilke spillere vil slå til, og hvilke vil være svakere enn ventet? Ta debatten i våre kommentarfelter.