Politimann slo kvinne - suspendert

Politimann slo kvinne - suspendert
Politimann slo kvinne - suspendert

<pPolitiet i London har tatt en overkonstabel ut av tjeneste etter at han slo en demonstrant under G20-toppmøtet i den britiske hovedstaden denne måneden. Fra før av er en annen politimann suspendert.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Videoopptak viser at overkonstabelen slo en kvinne med hånden i ansiktet, etter at hun ropte ukvemsord mot ham, og deretter slo henne med en batong over beina, melder britiske medier. Episoden etterforskes videre av myndighetene.

– Opptaket vakte straks betenkeligheter. Episoden er nå henvist til den uavhengige kommisjonen for klagemål mot politiet IPCC, heter det i en kunngjøring som London-politiet sendte ut onsdag.

– Alle politifolk er ansvarlige for sine handlinger i henhold til loven. Det er opp til den enkelte politimann eller – kvinne å avgjøre om det skal brukes makt, og de må stå til ansvar for sine beslutninger, het det videre.

I forrige uke ble en politimann suspendert fra tjenesten etter at han dyttet en fredelig avisselger over ende og deretter slo ham under demonstrasjonene mot G20-møtet. Den 47 år gamle avisselgeren fikk kort tid etter hjerteinfarkt og døde. (©NTB)

Klikk på videoruta over artikkelen for å se hendelsen.

Personvernpolicy