Aker tror på løsning

Aker tror på løsning
Aker tror på løsning

<pSamtaler i kulissene kan være det som skal til for å gjøre alle parter i Aker-striden vel forlikte, mener konserndirektør Geir Arne Drangeid.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Parallelt med at konserndirektør Geir Arne Drangeid på vegne av Aker ASA avfeier enhver kritikk, poengterer han at det pågår samtaler som kan resultere i at eierne i Aker Holding blir forlikte.

– Vi er i dialog med de andre eierne hvor vi diskuterer alle de sentrale temaene, svarer Drangeid på spørsmål fra NTB om hva som gjøres for å gjenopprette tilliten mellom aksjonærene i Aker Holding.

Utelukker ikke generalforsamling

Tirsdag ettermiddag la han fram redegjørelsen som konkluderer med at Kjell Inge Røkkes Aker opptrådte korrekt i forbindelse med salget av fem selskaper til Aker Solutions AS. Likevel antyder Drangeid at Aker kan komme regjeringen og de svenske eierne i møte for å bedre samarbeidsklimaet.

Han utelukker heller ikke at Aker kan gå med på at det blir avholdt generalforsamling i Aker Solutions, slik statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og nærings- og handelsminister Sylvia Brustad (Ap) krever.

– Nei, jeg føler ingen grunn til å utelukke det. Vi er i dialog og for se hva som kommer ut av den, sier Drangeid.

Ingen hindre

Det finnes ingen juridiske hindre for å avholde generalforsamling, hvor hele avtaleverket knyttet til de omstridte transaksjonene blir gjennomgått – såfremt kontraktspartene er enige om det, ifølge advokat og partner Ketil E. Bøe i Wikborg, Rein & Co. Firmaet har bistått revisjonsutvalget i redegjørelsen som ble lagt fram tirsdag ettermiddag.

Den redegjørelsen konkluderer imidlertid med at det juridisk sett ikke var noe i veien for å gjennomføre handlene uten å be om godkjenning av generalforsamling.

Personvernpolicy