– Jeg ble satt fyr på fordi jeg er homofil

Artikkelen fortsetter under annonsen

<p22 år gamle Lasse Wethal fra Holmestrand er homofil. Han mener det er grunnen til at han ble dynket i etterbarberingsvann og satt fyr på natt til påskeaften.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå ligger 22-åringen på isolat Sykehuset Telemark i Skien med alvorlige brannskader i hodet, nakke og overkropp.

– Det er ekstremt. Det er ikke noe som skjer, det er slike ting man bare leser om. Det er greit at noen er homofobe, men det er ekstremt å tenne på noen, sier 22-åringen til Tønsbergs Blad.

Ugjerningen skjedde på et nachspiel i Almedalen i Re kommune i Vestfold natt til lørdag.

– Ifølge rapporten fra politipatruljen som var på stedet, skal flere personer ha sittet rundt et bord da de plutselig så at 22-åringens hode sto i flammer. Da patruljen kom fram, sto han i dusjen. Deretter ble han sendt til sykehus, sier politiadvokat Rina Stokke i Vestfold-politiet.

Husker ingenting

I en bylt på gulvet ble det funnet en flaske med etterbarberingsvann sammen med 22-åringens brannskadde klær. Selv husker han ingenting. Det første Wethal husker er at han våknet opp i sykehussengen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det jeg vet er jeg blitt fortalt i ettertid av folk som var der. Ut fra det er jeg sikker på at dette har sammenheng med at jeg er homofil, sier han

Wethal har ikke tidligere vært utsatt for hets på grunn av legningen sin.

– Jeg er overrasket over at dette skjer i 2009, men tenker egentlig ikke så mye på det nå. Tross alt har jeg vært heldig, det kunne gått mye verre. Jeg håper bare at sårene gror fint og raskt, sier han.

22-åringen har fått beskjed om at han må holde seg på sykehuset i minst en uke fremover.

– Det gjør veldig vondt, men jeg får smertestillende.

– Politiet gjør en dårlig jobb

De andre festdeltakerne er foreløpig ikke avhørt, noe Lasse Wethals mor reagerer sterkt på.

– Jeg synes politiet gjør en slett jobb. Hvis et drapsforsøk ikke er viktig, da skjønner ikke jeg noe, sier Wethals mor til Tønsbergs Blad.

Politiadvokat Anniken Rasch i Vestfold politidistrikt, mener imidlertid at saken er sikret godt i løpet av påsken.

– Det er en sak som har høy prioritet hos oss, og vil nok være ferdig etterforsket i løpet av en ukes tid. Det skal ikke bli noe problem å få avhørt folk, forsikrer hun. (©NTB)