Meny

Lance: - Jeg kan miste Touren

- Det er en veldig stor sannsynlighet for at de kommer til å nekte meg å kjøre Touren, hevder Lance Armstrong. Foto: AP / Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syklisten Lance Armstrong tror Det franske antidopingbyrået (AFLD) kan komme til å utestenge ham fra Tour de France.

Paris (NTB-Reuters): Armstrong vant rittet sju år på rad før han la opp. I år gjør han comeback, med Touren som det store målet.

Men han har havnet i krangel med AFLD, som mener han har brutt antidopingreglene.

Derfor frykter han nå å bli utestengt fra sommerens Tour de France.

- Det er en veldig stor sannsynlighet for at de kommer til å nekte meg å kjøre Touren. Det er veldig trist, for jeg elsker Touren og skulle gjerne kjørt. Men det er deres land, deres ritt og deres regler. Vi må bare følge dem, sier 37-åringen i en video på sitt nettsted livestrong.com.

Det franske antidopingbyrået mener Armstrong brøt reglene da han utsatte en dopingprøve i drøyt 20 minutter tidligere i år. Amerikaneren tok seg en dusj mens dopingkontrolløren ventet.

- Mistenkelig

Antidopingbyrået hevder regelverket sier at en utøver som skal testes må være under konstant oppsyn.

- Jeg kom hjem fra trening, og det sto en mann utenfor huset mitt og sa han skulle teste meg. I løpet av mine 20 år i spillet har jeg aldri sett en dopingjeger komme alene. Det virket mistenkelig, sier Armstrong.

- Vi ba ham vente utenfor mens vi ringte for å finne ut om han hadde myndighet til å ta prøven, og det hadde han. I mellomtiden tok jeg en dusj. Kontrollen gikk bra, det var ingen ting unormalt som skjedde. Testeren skrev også i sin rapport at det ikke hadde skjedd noe unormalt. Men nå har vi plutselig en sak, sier Armstrong.

Støtte fra UCI

UCI-president Pat McQuaid støtter Armstrong, og irriterer seg over saken.

- Franskmennene oppfører seg ikke veldig profesjonelt nå. Dopingjegeren må ha fått en klar instruks for at utøveren skal måtte være under oppsyn fra han får beskjed om prøven til den er tatt.

- Etter hva jeg forstår er ikke det tilfellet i denne saken. Lance Armstrong hadde rett til å ta en dusj mens hans manager sjekket med oss om dopingjegeren hadde myndighet til å ta prøven, sier sykkelpresidenten.

McQuaid reagerer også på at saken er lekket til pressen.

- Jeg lurer på hvorfor det har skjedd. Vanligvis blir slike ting behandlet på en konfidensiell måte fram til det foreligger en avgjørelse. Denne saken ble lekket til pressen, og det er forstyrrende, sier han.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus