Meny

Tre omkom i busskollisjon i Skåne

Tre personer mistet livet da en buss og en personbil kolliderte front mot front ved Staffanstorp i Skåne sør i Sverige fredag. Foto: Patrick Persson / SCANPIX.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En far og hans to barn mistet livet da bilen deres frontkolliderte med en buss i Skåne sør i Sverige fredag.

Lund (NTB-TT): I tillegg ble en person hardt skadd i ulykken, mens flere andre fikk lettere skader.

Ulykken skjedde ved 14-tiden fredag på riksvei 108 sør for Staffanstorp i Skåne. Ifølge øyenvitner kom bilen over i feil kjørefelt på vei ut av en rundkjøring og kjørte rett i bussen, som var på vei fra Trelleborg og Svedala mot Lund.

Kollisjonen med svært kraftig. Bilen ble trykket sammen og kilte seg inn i bussen, og både i bilen og bussen ble folk klemt fast.

Alvorlig

Verken den 37 år gamle faren eller hans to sønner på fire og åtte år klarte seg.

– To av dem omkom på stedet, mens den tredje døde på vei til sykehuset, sier informasjonsansvarlig Per Längby ved universitetssykehuset i Lund.

Én av busspassasjerene fikk alvorlige skader i beina og må opereres, mens seks personer med lettere skader har fått behandling.

Tatt hånd om

Det var omkring 20 personer om bord i bussen, flere av dem på vei på påskeferie.

De som var innblandet i ulykken ble fredag ettermiddag tatt hånd om av en krisegruppe ved Brågarps kirke i Staffanstorp. Mange ble hentet der av venner eller familie.

Veien der ulykken skjedde, ble holdt stengt hele ettermiddagen, men skulle etter planen åpnes igjen i løpet av kvelden.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus