Meny

Vil være med fem år til

Ole Einar Bjørndalen planlegger å legge opp når han blir førti. Da har han holdt på i 28 år. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bjørndalen gir seg etter Sotsji-OL. Da vil han være førti.

Oslo (NTB): Skiskytteren Ole Einar Bjørndalen (35) tror han kommer til å legge opp etter vinter-OL i Sotsji i 2014. Da vil han være 40 år.

Da vil verdens mestvinnende skiutøver ha holdt på i 28 år.

- Jeg planlegger fram til Sotsji i 2014. Da er jeg 40 år og har holdt på seriøst med dette siden jeg var tolv. Da tror jeg det er over, sier Bjørndalen i et lengre påskeintervju med NRK.

- Da skal jeg prøve å ta vare på familien. Da er det på tide å tenke litt annerledes og kanskje ta en pause fra idretten, sier han.

Imponerende karriere

Når han gir seg kan han se tilbake på en glitrende karriere. Han har vunnet verdenscupen sammenlagt seks ganger. 89 ganger har han stått øverst på pallen i verdenscupen (inkludert en langrennseier).

Men også i mesterskap har nordmannen utmerket seg. Han står med fem OL-gull, tre OL-sølv og en olympisk bronse. I VM-sammenheng er merittlisten enda lenger. 14 gull, ti sølv og ni bronser sier sitt.

Nå tenker han mer på hva han skal gjøre når børsa og skiene er lagt på hyllen.

- Det er viktig å planlegge det som skjer i etterkant også. Jeg kommer helt sikkert til å trene veldig mye, men jeg kommer til å ta pause fra den type konkurranseidrett og det trykket som er på strukturering av hverdagen, sier han.

Småtroll

Som pensjonert skiskytter får han også mer tid til å bygge en familie med kona Nathalie Santer.

- Vi må nok ha noen småtroll. Jeg tror det er viktig i livet å prøve å få til det etter hvert, sier han.

Hvor paret skal bosette seg er ennå ikke klart.

- Det er mange fine plasser og det kommer lit an på hva vi har tenkt til å gjøre i etterkant. Vi trives veldig godt i Italia, men samtidig har jeg sterke bånd i Norge så det blir vanskelig, sier Bjørndalen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus