Meny

Tamilene fortsetter å demonstrere i Oslo

Rundt 200 norsktamiler samlet seg fredag utenfor Stortinget for å fortsette demonstrasjonen med krav om våpenhvile på Sri Lanka.
Foto: Paul Kleiven / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et par hundre tamiler har samlet seg utenfor Stortinget fredag for å fortsette demonstrasjonen i forbindelse med kravet om våpenhvile på Sri Lanka.

Med ryggen vendt mot Stortinget sto rundt 200 tamiler og ropte paroler som «Norge støtter folkemord» og «Stopp krig med kjemiske våpen».

– Demonstrasjonen vil fortsette på ubestemt tid. Vi stiller tre krav til regjeringen, og først når disse kravene etterkommes, vil demonstrasjonene stanse, sier talsperson for tamilene, Godfrey Manoharan, til NTB.

Tamilene krever at den norske regjeringen ber om umiddelbar våpenhvile på Sri Lanka, sørger for at tamilene i krigssonen får mat og medisin og at regjeringskontrollerte leirer må fordømmes og nedlegges.

Onsdag blokkerte flere hundre tamiler inngangen til Statsministerens kontor og krevde et løfte fra regjeringen om at den vil gjøre noe for situasjonen på Sri Lanka. Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim hadde torsdag et telefonmøte med EU, USA og Japan om krigen på Sri Lanka. I en felles uttalelse ber han og andre diplomater om en slutt på de «meningsløse» kampene.

Manoharan er imidlertid ikke fornøyd med Solheim og regjeringens innsats.

– Norge og Solheim har ikke gått ut og sagt at de fordømmer regjeringen på Sri Lanka. Den norske regjeringen er nødt til å ta ansvar og handle. Siden vi stoppet demonstrasjonen onsdag er nærmere 500 tamiler blitt drept, hevder Manoharan.

Han lover at demonstrasjonene vil gå fredelig for seg, noe politiet kan bekrefte.

– Demonstrasjonen foregår stille og rolig, så der må de stå så lenge de har lyst, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til NTB.

Sri Lankas president Mahinda Rajapakse har tidligere sagt at de militære er nær ved å utradere den tamilske geriljaorganisasjonen Tamiltigrene etter flere tiår med krig. Han har avvist internasjonale appeller om en våpenhvile. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus