Meny

Thaksin-tilhengere protesterer ved luksushotell i Pattaya

Tilhengere av Thailands eksstatsminister Thaksin Shinawatra har i dagevis demonstrert mot regjeringen i Bangkok. Fredag samlet de seg i feriebyen Pattaya samtidig som ledere fra Sørøst-Asia skulle samles til toppmøte. (Foto: Reuters / SCANPIX)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hundrevis av thailandske demonstranter brøt fredag gjennom sperringene rundt et hotell i Pattaya der ledere fra Sørøst-Asia skal holde toppmøte.

Demonstrantene, som er tilhengere av den avsatte presidenten Thaksin Shinawatra, brøt seg gjennom sperringene og la kursen mot hotellet der toppledere fra 15 asiatiske land skal møtes for å diskutere blant annet finanskrisen. Fredag satt en rekke utenriksministre i møter på hotellet.

De rødkledde demonstrantene ropte slagord mot den nåværende statsministeren Abhisit Vejjajiva som nekter å gå av og utlyse nyvalg.

Samtidig var hundrevis av politifolk på vei til stedet, og en politisjef uttalte at «alle nødvendige midler» vil bli brukt for å få demonstrantene bort fra hotellet. Det er foreløpig ikke meldt om vold, og politiet skal ha gjort lite motstand mot demonstranter som brøt seg gjennom sperringene.

Statsminister Vejjajiva ser imidlertid ut til å innta en tøffere, og fredag ga han beskjed om at lederne for protestene skal arresteres i løpet av dagen.

Regjeringen fremholder at toppmøtet i Samarbeidsorganisasjonen for Sørøst-Asia (ASEAN) skal avholdes etter planen.

– Showet fortsetter. Det er bekymring, men jeg vil gjenta at ikke noe er annerledes enn det vi hadde ventet. Vi har visst at rødskjortene skulle komme i ukevis, sa talsmann for utenriksdepartementet, Tharit Charungvat, på en pressekonferanse fredag. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus