Meny

Fem branner på under to timer i Oslo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mistenker at fem branner på under to timer i Oslo natt til langfredag er påsatt.

– Brannene har for så vidt vært små og udramatiske, men brann er brann. Det er aldri hyggelig når noen oppfører seg slik, og vi tar dette på største alvor, sier operasjonsleder Even Gjørstad i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet har sikret tekniske spor ved ett av åstedene og driver natt til fredag også sporsøk etter en eller flere mulige ildspåsettere.

– Den første brannen ble meldt klokken 1.16, og mens politiet og brannmannskapene holdt på med den, ble det meldt om neste brann, rett i nærheten, sier Gjørstad.

Litt før klokken 2 måtte brannmannskapene slukke en brann i en søppelkasse i Storgata, og bare to minutter senere gikk alarmen om en mindre brann i Hausmanns gate.

– Det siste tilløpet kom en halv time senere i en bakgård i Thorvald Meyers gate, og kan vel sies å være det mest alvorlige, sier Gjørstad. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus