Delte ut bøter for 52.000 kroner skjærtorsdag

Norske rånere fartet torsdag til Strømstad for å råne i kø, flørte med andre biler og henge på biltakene. Byen var allerede tidlig på torsdag fullstappet av ungdommer på tur.Foto: Sara Johannessen / SCANPIX.
Norske rånere fartet torsdag til Strømstad for å råne i kø, flørte med andre biler og henge på biltakene. Byen var allerede tidlig på torsdag fullstappet av ungdommer på tur.
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pAv rundt 7.000 festglade ungdommer på rånetur i Halden skjærtorsdag, var det åtte personer som fikk en svært dyr fest. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

–11 personer ble innbrakt og tilbrakte lengre eller kortere tid i arresten. Av disse fikk åtte med seg forelegg på mellom 4.000 og 10.000 kroner. Til sammen ble det skrevet ut bøter for 52.000 kroner i Halden skjærtorsdag og natt til langfredag, sier operasjonsleder Trond Puck i Østfold politidistrikt til NTB.

– Og det er ikke ille med så mange besøkende. Det var tett med folk, masse råning og egentlig god stemning med mellom 6.000 og 7.000 tilreisende, legger han til.

Skjærtorsdag er for mange en tradisjonell utfartsdag til Strömstad, der butikkene har åpent som vanlig selv om det er helligdag i Norge. På vei hjem legger mange turen innom Halden og fortsetter festen i «Festningsbyen».

Politiet stoppet i tillegg to promillekjørere, mens UP inndro sju førerkort på grunn av høy fart på E 6 i løpet av skjærtorsdag.

På svensk side av grensen måtte 19 personer innom fyllearresten. (©NTB)