Meny

Nordmenn oppførte seg i Strömstad

UNDER NORMALEN: Svensk politi betegner innrykket som litt under normalen og anslår at 10.000 nordmenn tok turen til Strömstad skjærtorsdag. Foto: Sara Johannessen/Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for 21 innbringelser på grunn av fyll betegner svensk politi det norske innrykket i Strömstad skjærtorsdag som rolig.

Heller ikke på den norske siden av grensa var det mye bråk.

– Det har vært en rolig, eller «lugn», dag. Folk har oppført seg bra. En del har blitt litt for fulle, så de er blitt tatt hånd om. Av de 21 som ble innbrakt, er 19 nordmenn og to svensker, forteller stasjonssjef Henric Rörberg ved grensebyens politistasjon til NTB.

Ingen reaksjoner

De innbrakte kan ikke vente seg noen ytterligere reaksjoner fra den svenske ordensmakten, ettersom slik fyll ikke er straffbart, opplyser stasjonssjefen. De kan holdes i maksimalt åtte timer, og tidlig torsdag kveld var en del allerede sluppet fri.

Rörberg betegner innrykket som litt under normalen og anslår at 10.000 nordmenn tok turen til Strömstad skjærtorsdag.

Norsk og svensk politi samarbeider i år om å slå ned på bråkmakere, og stasjonssjefen tok selv turen til Halden da de fleste nordmennene var på hjemtur.

Flaskeknusing

De fleste sverigefarerne oppførte seg også temmelig bra vel hjemme i gamlelandet.

– Vi har hatt en veldig kurant dag. Det er en del flaskeknusing, drikking og slikt, men lite slåssing og skadeverk. Og det er jo det vi prioriterer på en dag som denne, sier operasjonsleder Bjørn Paulsen i Østfold politidistrikt.

Politiet hadde forberedt seg grundig til dagen. År med erfaring tilsa at en større tilstedeværelse kunne forebygge den verste uroen. I tillegg er det doble bøtesatser, så ordensforstyrrelser virkelig koster dyrt.

– Det er mye folk ute, men ikke mye som har skjedd. Vi hadde ikke forventet så veldig mye heller. Det er mye politi der ute for å holde det i ro, sier Paulsen.

I Halden kan det fort bli noen fyllearrestanter utover kvelden, slik det pleier å være skjærtorsdag.

– Det er fortsatt tidlig ennå ja, men foreløpig ser det veldig bra ut. Vi har hatt noen episoder, men ikke mange, og ikke store, sier operasjonslederen.

Mest på E6

Mens det var i sentrum av Halden det var ventet å være mest å gjøre for politiet, var det på E6 betjentene faktisk fikk mest å gjøre.

– Vi har hatt unormalt mange beslag av førerkort. Seks beslag på tre timer, det er litt uvanlig, sier Bjørn Paulsen. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus