Meny

Nord-Koreas leder viste seg offentlig

Den nordkoreanske lederen Kim Jong-il (t.h.) var til stede under et møte i nasjonalforsamlingen torsdag. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nord-Koreas leder Kim Jong-il har for første gang deltatt på et viktig offentlig arrangement siden han angivelig ble rammet av slag i fjor.

Kim (67) var torsdag til stede under et møte i landets nasjonalforsamling, en begivenhet som samme dag ble vist på nordkoreansk fjernsyn. Kim ble mottatt med stående applaus og løftet deretter hendene for å hilse tilbake.

Det har vært tvil om Kims helse og grep om makten etter at han i august i fjor plutselig ble borte fra offentligheten. Ifølge ubekreftede meldinger ble han rammet av et slag, og dermed begynte spekulasjonene om hvem som kom til å etterfølge den svært autoritære lederen.

Under seansen torsdag ble Kim gjenvalgt til landets mektigste stilling, leder for den nasjonale forsvarskomiteen. Den nordkoreanske lederen så ut til å være ved god helse, men var både tynnere og gråere i håret enn tidligere. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus