Meny

Fyller opp fyllearresten i Strømstad

Mange norske ungdommer har inntatt Strömstad i fullt festhumør i løpet av formiddagen. Her fra et tidligere år. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks nordmenn er allerede arrestert, på tross av mange gode forsøk fra norsk og svensk politi for å begrense harryfylla.

Skjærtorsdag er vanlig arbeidsdag i Sverige og har i mange år vært en tradisjonell utfartsdag for nordmenn som enten ikke har fått handlet fra seg før høytiden, eller som bare ville «ta det som en tur».

De senere årene har svensketurene utviklet seg til fylleslag med langt sterkere innslag av ungdommer enn av familier. Det vil politiet på begge sider av grensen ha en slutt på.

Tradisjonelt kommer mellom 10.000 og 15.000 nordmenn til Strömstad på skjærtorsdag hvert år.

Ett av tiltakene er ifølge NRK å doble bøtesatsene skjærtorsdag. Helgetillegget betyr at det vil koste 4.000 kroner å bli tatt for drikking på offentlig sted, 8.000 kroner for ordensforstyrrelse og 10.000 kroner dersom man ikke retter seg etter politiets pålegg eller nekter å oppgi personalia.

Fjorårets tiltak med å stenge Systembolaget gjentas i år. I tillegg vil norsk politi være til stede i Strömstad sammen med forsterkninger fra Bohuslän-regionen og en ekstra innsatssjef som hentes fra Göteborg.

Og her er bøtelisten:

  • Ordensforstyrrelse relatert til alkohol/fyll: 10.000
  • Ordensforstyrrelse relatert til slagsmål/vold: 16.000
  • Legemsfornærmelse uten skade: 16.000
  • Nyte rusdrikk på offentlig sted: 4.000
  • Urinering: 8.000
  • Ikke rette seg etter politiets pålegg: 12.000
  • Nekte å oppgi personalia/falsk personalia: 12.000
  • Fysisk hindre politiets arbeid (dytte, osv): 16.000
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus