Meny

Seks av ti støtter politiet

3000 politimenn masjerer fra til Stortinget for å kreve forhandlingsrett og hviletid mellom vaktene. Politiet retter sin misnøye først og fremst mot den sittende regjeringen. Foto: Andreas H. Lunde

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks av ti nordmenn mener politiet ikke har gått for langt i sine aksjoner for mer fritid og høyere lønn, ifølge en ny undersøkelse.

I undersøkelsen Norstat har utført for NRK, svarer 57 prosent av de spurte at politiet ikke har gått for langt i kampen for å bedre sine vilkår og arbeidsbetingelser når de demonstrerer i uniform.

25. mars demonstrerte 4.000 politifolk foran Stortinget i uniform, der de krevde mer fritid og høyere lønn.

Politiets Fellesforbunds leder, Arne Johannessen, er glad, men ikke overrasket over resultatet av undersøkelsen.

– Påstanden fra alle dem som har ment at våre aksjoner vil ødelegge forholdet mellom befolkningen og politiet, er nå gjort til skamme, sier Johannessen til NRK.

Ifølge undersøkelsen har 22 prosent av befolkningen fått svekket tillit til politiet som sådan, som følge av Politiets Fellesforbunds aksjonslinje, mens 68 prosent ikke har endret sitt generelle syn på politiet den siste tiden. (©NTB)


Oppdatert med rett dato.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus