Festivalguiden 2009: Norge

Årets norske festivaler

Knutepunktfestivalen Øya, som arrangeres i Middelalderparken i Oslo, stiller i en særklasse når det gjelder booking i år. Foto: Marcus Ramberg (ABC Nyheter/arkiv)
Knutepunktfestivalen Øya, som arrangeres i Middelalderparken i Oslo, stiller i en særklasse når det gjelder booking i år. Foto: Marcus Ramberg (ABC Nyheter/arkiv)

Festivalsesongen er i gang. Vi har vurdert årets norske festivaler, og forteller deg hvem som spiller hvor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se også vår oversikt over årets internasjonale festivaler!

ABC Nyheter har vurdert alle navn som til nå er bekreftet på årets festivalprogram og kommet frem til at Øya stiller i en særklasse av årets festivaler med et unikt og særpreget program, med Hove og Træna hakk ihjel. I hvert fall når det gjelder festivalene som kan kategoriseres under pop/rock-segmentet.

Ellers befinner Inferno seg, som vanlig, i eliteklassen når det gjelder metal, mens Nattjazz i Bergen ligger et lite ponnihode foran Kongsberg Jazzfestival når det gjelder jazz.

Ellers registrerer vi også i år at det er mange navn som går igjen på plakatene (Röyksopp, Thåström, BigBang, CC Cowboys, Tommy Tokyo & Starving For My Gravy, med flere), som vitner om liten variasjon festivalene i mellom. Ser man på de geografiske avstandene, er det likevel en sjanse for at du ikke nødvendigvis må se de samme artistene flere ganger hvis du ikke har tenkt å farte landet rundt i sommer.

Alt i alt er dette hva vi har kommet frem til i vår vurdering av årets norske festivaler. Les også vår tilsvarende kåring over årets internasjonale festivaler.

Oppgraderes etter hvert

Noen festivaler er ikke kommet med i oversikten fordi det ikke har vært mulig å få med alt. Men tips oss gjerne dersom du vet om en festival som du absolutt mener bør være med, og vi forsøker å legge den til i oversikten senere.

For øvrig vil vi oppgradere og justere terninger etter hvert som flere festivalprogram fylles opp, så følg med eller legg til bokmerke for denne artikkelen for senere bruk.


Inferno

Oslo 8. - 11. april

Infernofestivalen er kongen innen metalfestivaler. I år går metalfesten av stabelen for niende gang siden premieren i påsken 2001. Festivalen, som fokuserer på metal, er altså et vaskeekte alternativ til påskeutflukter til fjellheimen med Kvikk Lunsj og appelsin i sekken.

Delegater fra inn- og utland kommer for å sjekke ut dominerende navn på metalscenen, samtidig som det arrangeres konferanser på dagtid onsdag og torsdag, med en Expo-del hvor diverse utstillere får anledning til å profilere seg.

Inferno tiltrekker seg internasjonale bransjefolk fra alle kanter av verden, så du som har en bypåske foran deg i hovedstaden: Se opp for svartkledde.

Når det gjelder programmet, så fikk Inferno ett skudd for baguen når en av årets store headlinere Meshuggah måtte kansellere på grunn av trommisens ryggplager. The Batallion stepper inn på kort varsel.

Blant de andre trekkplastrene som bør trekkes frem, kan Paradise Lost og Samael nevnes, mens den norske metalscenen i år preges av Keep Of Kalessin, Vreid og Carpathian Forest. Nevnes bør også plateselskapet Indie Recordings' labell night med Sarke i spissen. Dette ferske bandet består av medlemmer fra Darkthrone og Khold. I tillegg spiller Mencea og Sahg på samme scene.


Disse spiller på Inferno 2009:

Spiller på Inferno i påsken. foto: Indie Distribution (promo)Spiller på Inferno i påsken. foto: Indie Distribution (promo)

Azarath
The Batallion
Benea Reach
Black Comedy
Blood Red Throne
Carpathian Forest
Deathhammer
Dew-Scented
Earth
Execration
Eyes Of Noctum
Grand Magus
Helheim
Kampfar
Keep Of Kalessin
Koldbrann
Kraanium
Krypt
Manhattan Skyline
Mencea
Negura Bunget
Pantheon I
Paradise Lost
Pestilence
Ramesses
Root
Sahg
Samael
Sarke
Septic Flesh
Seregon
Swallow The Sun
Taetre
Terrordrome
Troll
Unearthly Trance
Vicious Art
Vreid
Vulture Industries
Vörgus
Warlord Uk
Ørkenkjøtt
Årabrot

Novafest

Chateau Neuf, Oslo 23. - 25. april

Novafest er studentenes store vårløsining og går av stabelen på studenthuset Chateau Neuf på Majorstuen i Oslo i slutten av april. Årets program er ikke enormt, men inneholder sterke og spennende undergrunnsnavn innen indie/alternativt og elektronika.

Svenskene dukker opp på Chateau neuf i forbindelse med Novafest. Foto: promoSvenskene dukker opp på Chateau neuf i forbindelse med Novafest. Foto: promo

Blant årets høydepunkter bør skotske Gay Against You nevnes. Det gjelder også svenske Hajen, engelske Planningtorock med base i Berlin og sist, men slett ikke minst, norske Soup som sto for en av årets store overraskelser på platefronten her hjemme med utsøkte «Come On Pioneers», som fikk ufortjent lite oppmerksomhet da den ble sluppet.

Disse spiller på Novafest 2009:


Au (US)
Banjo Or Freakout (IT/UK)
Ben Butler & Mouse Pad
Chrome Hoof (UK)
DJ Danioh
Gay Against You (UK)
GymBaloo
Hajen (SE)
Haust
Masselys
Next Life
Planningtorock (UK)
Razika
Smoosh (US)
Soup


Karmøygeddon*

Haugesund 24. - 25. april


*Lagt til 20. april 2008.

Ikke vurdert.


Disse spiller på Karmøygeddon 2009:
Aura Noir
Behemoth
Brainstorm
Dark Tranquillity
Gamma Ray
Gravemachine
Kråke
Mercenary
Nordavind
Primal Fear
Primordial
Saint Deamon
Thunderbolt
Bergenfest

Bergen 28. april - 2. mai

Med hele 76 navn på programmet (pluss ytterligere 16 navn på The Fixx**-programmet; totalt 92) begynner Bergenfest (tidligere Ole Blues) å befeste seg som en av landets store festivaler. Etter at blues-referansene ble fjernet fra navnet, har også Bergenfest markert seg som en betydelig aktør i pop/rock-segmentet på den nasjonale festivalarenaen.

Ett av 76 navn på årets Bergenfest-program. Foto: Liam Maloney (SubPop/promo)Ett av 76 navn på årets Bergenfest-program. Foto: Liam Maloney (SubPop/promo)

I år lokker bergenserne med et variert program hvor de fleste bør kunne finne noe av interesse. Øverst på plakaten troner størrelser som Jackson Browne, Glasvegas, Little Feat, Candi Staton, Angie Stone, og Xzibit. For ikke å glemme ABC Nyheter-favoritter som Eli "Paperboy" Reed & The True Loves, Handsome Furs, Mark Olson & Gary Louris, Hawksley Workman og Woven Hand. Litt for enhver smak med andre ord!

Det aller mest spennende på årets program er likevel alle de sterke norske navnene Bergenfest har booket inn i år. Bergenfest er ikke akkurat by:Larm, men bookinggruppen viser både teft og velvilje til å ville vise frem noe av de beste Norge har å by på akkurat nå, og i fremste rekke blant disse finner vi Harrys Gym, I Was A King, Sailorine og Sigh & Explore i selskap med mer etablerte og om ikke direkte folkelige, så i det minste publikumsvinnende størresler som BigBang, CC Cowboys, Datarock, Sivert Høyem, William Hut, Kaizers Orchestra og Satyricon.

The Fixx III

Klubbprogrammet The Fix III bør også nevnes her. Dette er et samarbeid med Ekkofestivalen og oslofestivalen Øya. Hele gildet går av stabelen kvelden før og natt til 1. mai, og er mer eller mindre et rendyrket klubbkonsept med noen av de heteste navnene innenfor klubbmusikken akkurat nå.

Programmet toppes av amerikanske Gang Gang Dance, som også spiller i Middelalderparken til sommeren, og krydres med andre aktuelle aktører. Blant dem stadig mer populære (og lokale) Casiokids, amerikanske Holy Ghost! Og Flying Lotus.

For meningmann er dette kanskje ikke et program som folk flest bør og skal ha et forhold til, men hvorfor ikke la rytmene ta deg inn i mainatten for å oppdage noe nytt?

Hele festivalen gjennomføres i løpet av syv timer.

** På programmet The Fix III (rettet opp 16. april)

Disse spiller på Bergenfest 2009:

Spiller på klubbprogrammet the Fixx III. Her representert ved Douglas Armour. Foto: Matthew LuemSpiller på klubbprogrammet the Fixx III. Her representert ved Douglas Armour. Foto: Matthew Luem

A Mountain Of One** (UK)
...And You Will Know Us By The Trail Of Dead
Stretch Armstrong** (US)
Asel**
Baby Charles
Balkan Beat Box
Baskery
BigBang
bob hund
Bo Kaspers Orkester
Jackson Browne
Bygdin**
Brandi Carlile
Casiokids**
CC Cowboys
The Chaka Puffs**
Shemekia Copeland
Cruel Black Dowe
Datarock
Diskokaine**
Ryan Driver
Easy Star All-Stars
The Edgar Broughton Band
Eli "Paperboy" Reed & The True Loves
Jessie Evans
Fatboy
Liam Finn
Firewater
The Fix
Flying Lotus** (US)
Fred
Gang Gang Dance** (US)
Georgia's Horse
Get The Blessing
Glasvegas
José González
Good Time Charlie
Sarah Lee Guthrie & Johnny Irion
Handsome Furs
Harrys Gym
Hey Negrita
Hannah Holland** (UK)
Holy Ghost!** (US)
House Of House** (US)
Hanne Hukkelberg
William Hut
Sivert Høyem
I Was A King
Jackie-O Motherfucker
Jaqueline
Kaizers Orchestra
Katzenjammer
Bassekou Kouyate & Ngoni Ba
Seth Lakeman
The Latebirds
Amy LaVere
Legendary Tiger Man
Sondre Lerche & Fmkv Storband
Little Feat
Los Straitjackets With Big Sandy
Madam
Hugh Masekela
Miss Li
Moon Unit** (UK)
Silje Nergaard
Mark Olson & Gary Louris
Orquesta Típica Fernández Fierro
Roy Paci & Aretuska
Pasión De Buena Vista
Sarahs Postcard**
Lou Rhodes
Jason Ringenberg
Sailorine
Satyricon
The Show Is The Rainbow
Sigh & Explode
Candi Staton
Still Black Still Proud (The African Tribute To James Brown)
Angie Stone
Storm Weather Shanty Choir
JD Souther
Cortney Tidwell
United Steel Workers Of Montreal
Rachel Unthank And The Winterset
Untz Untz Djs**
Velferd**
Virgin Passages
Jim White
Carolyn Wonderland
Hawksley Workman (CAN)
Woven Hand (US)
Yacht** (US)
Xzibit (US)


Classic Rock Festival

Sandnes 20. - 23. mai

Classic Rock festival i Sandnes i Rogaland er en festival hvor først og fremst nostalikere som heller til gammel rock fra 1970- og 80-tallet vil kunne glede seg til. Med størrelser som Suzi Quatro, Gary Moore og Whitesnake som trekkplastre, sier det meste seg selv her. Det hele krydres dessuten med folkelige publikumstrekkere som D.D.E. og CC Cowboys, så billettsalget bør nesten gå av seg selv

Classic Rock Festival lokker med glamrockdronningen fra 70-tallet. Foto: promoClassic Rock Festival lokker med glamrockdronningen fra 70-tallet. Foto: promo

For alle som søker noe nytt og spennende, så er nok ikke årets program sesongens mest spennende alternativ. Men som navnet på festivalen tilsier, så holder arrangøren seg godt innenfor sitt felt.

Disse spiller på Classic Rock Festival 2009:


CC Cowboys
D.D.E.
Escapetor
Kamelot
Gary Moore
Mordi
Nobodies
The Phantom Guardians
Suzi Quatro
Six Eyes Lost
Stereobrigade Extravaganza
Toxic
Triple Trouble
Whitesnake


Nattjazz

Bergen 20. - 30. mai

Nattjazz er landets lengstvarende festival, som går parallelt med Festspillene i Bergen, men med et noe mer rytmisk fortegn. Som navnet tilsier, så er dette først og fremst en jazzfestival, men hvor det, som alltid, også er plass til musikk fra andre musikalske arenaer.

I år frontes den delen av programmet som ikke er jazz av vår svenske yndling Anna Ternheim og The Neville Brothers, men hvor også Kristin Asbjørnsen kan trekkes inn, selv om hun har relevant jazzbakgrunn. Ellers er årets program i aller høyeste grad mest relevant for jazzfolket, som har uvanlig mye og variert å velge i fra programmet.

Det er flere internasjonale størrelser som kan og fortjener en fremheving her, menlikevel er det sterke norske kvalitetsnavn innen jazz som Sidsel Endresen, Arve Henriksen, In The Country, Ola Kvernberg Trio, Nils Petter Molvær, Terje Rypdal og Håvard Wiik Trio.

Alt i alt er Nattjazz 2009 et godt sammensatt program, men som først og fremst vil tiltrekke seg jazzfansen, og ikke i like stor grad rockfolket.

* Lagt til 28. april.

Disse spiller på Nattjazz 2009:

Et av mange sterke navn på årets Nattjazz. Foto: Hans Fredrik AsbjørnsenEt av mange sterke navn på årets Nattjazz. Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

Geri Allen Group (US)
Athana*
Bjørn Alterhaug Quintet
The Anders Bergcrantz Jonas Kullhammar Bobo Stenson Palle
Bobo Stenson Trio* (SE)
Danielsson Victor Lewis Band (SE/US)
Kristin Asbjørnsen
Audun Automat
Nik Bärtsch's Ronin (SU)
Bergen Big Band
Jarle Bernhoft
Bibi Tanga (FR)
Bungalow
Sidsel Endresen/Håkon Kornstad
Gammalgrass*
Golden Dawn
Gordon Grdina Trio (CAN)
Arve Henriksen Trio
In The Country
Ipa (NO/SE)
Jakob Karlzon (SE)
Josefine Lindstrand* (SE)
Monteé*
John Olav Nilsen Og Gjengen*
Kresten Osgood - Og Hvad Er Klokken m/gjester (DK)
Ola Kvernberg Trio m/Børge Fjordheim
Mari Kvien Brunvoll
Lekverk (SE)
Lewis Band (SE/US)
Josefine Lindstrand (SE)
Joe Lovano US5 (US)
J.A Løtvedt
Melingo (ARG)
Melosolex (FR)
Nik Bärtsch's Ronin (FIN)
Nils Petter Molvær
The Neville Brothers (US)
Odessa 5 (DK)
Offonoff (NO/NL/ITA)
Pratagraf
Eldbjørg Raknes m/Westerhus-Hegdal-Breivik
Dianne Reeves (US)
Terje Rypdal
Oumou Sangare (MAL)
Karl Seglem
Speeq (NL/UK)
Stein Og Mari
Taraf de Haidouks (RO)
Anna Ternheim (SE)
Tuomo (FIN)
Miroslav Vitous (US)
Wiik/Dörner/Lonberg-Holm/Zanussi (NO/DE/US)
Håvard Wiik Trio
Yellowjackets (US)
Ratko Zjaca Quartet


Alta Soul- & Bluesfestival*

Alta, 28. - 31. mai

* Lagt til 20. april.

Ikke vurdert.

Disse spiller på Alta Soul- & Bluesfestival:
Belfast Lads (UK/IRL)
Micke Bjørkløf (FIN)
Angela Brown
Django Novo
Rich Harper Blues Band (SE)
Kulturskolebandet
Leningrad Cowboys (FIN)
Wenche Myhre
Talkabouts (SE)
The Waterboys (UK)


Rjukan Rockfestival

Tveitoparken, Rjukan, 12. - 13. juni

Rjukan Rockfestival er en liten men begivenhetsrik festival som finner sted i Tveitoparken på Rjukan andre helg i juni.

Spiller på Rjukan i juni. Foto: Universal Music GroupSpiller på Rjukan i juni. Foto: Universal Music Group

Artistrepetoraret er kanskje ikke all verden målt mot store festivaler som Hove og Øya, men skaper sikkert stemning på bygden.

Bare Egil Band, The BlackSheeps og Marit Larsen bør være sikre kort, men Postgirobygget og et knippe ukjente lokale navn gjør ikke akkurat gjør Rjukan Rockfestival til en kredfestival. Noe som ikke betyr at vi skal frata lokale patrioters mulighet til å kose seg inn i sommernatta.

Disse spiller på Rjukan Rockfestival 2009:


Bare Egil Band
The BlackSheeps
Electric Funeral
Erik & Kriss
Greenland Whalefishers
Jorn (Jørn Lande m/band)
Marit Larsen
Mad & Hungry (Mads Eriksen og Hungry John)
Postgirobygget
Rjukan Boller Og Blues
Soft Mad Children


Norwegian Wood

Frognerbadet, Oslo 11. - 14. juni

Veteranen Norwegian Wood er en mindre begivenhet i hovedstaden i juni enn Øya er i august, men som kan skilte med større headlinere i Frognerbadet i år.

Med bunnslide navn som Nick Cave And The Bad Seeds, Pretenders og Neil Young som ruver fjellhøyt på toppen av plakaten, er årets booking allerede en sikker publikumsvinner. Heller ikke Duffy og Lars Lillo-Stenberg bidrar til at interessen fra folket kommer til å utebli dette året.

Kommer til Frognerbadet sammen med sitt Bad Seeds i juni. Foto: Morgan Flament (ABC Nyheter/arkiv)Kommer til Frognerbadet sammen med sitt Bad Seeds i juni. Foto: Morgan Flament (ABC Nyheter/arkiv)

Programmet for lørdagen er ikke klart i skrivende stund, men hvis det skal matche de øvrige dagene av årets festival, kan vi vente oss flere festivalbomber på et riktig nok uvanlig kort, men knallsterk repertoar (selv om nyklare Keane** ikke akkurat bidrar til å trekke opp).


* Lagt til 20. april.
** Lagt til 5. mai.
*** Lagt til 15. mai.
**** Lagt til 28. mai.

Disse spiller på Norwegian Wood 2009:
BigBang*
Stein Ove Bjella****
Blondie Chaplin & Friends**** (ZA)
Nick Cave And The Bad Seeds (AUS)
CC Cowboys**
Duffy (UK)
Marte Heggelund**
Heroes & Zeros
Keane** (UK)
Lars Lillo-Stenberg
Onkel Tuka****
Pretenders (UK/US)
Todd Rundgren*** (US)
Neil Young & His Electrical Band (CAN)

Gjenopplev Norwegian Wood 2008 i bilder.

Les flere konsertanmeldelser fra Norwegian Wood 2008 her: Dinosaur Jr.
Foo Fighters
Queens Of The Stone Age Rufus Wainwright
Billy Talent
Underwood-scenen lørdag
Madrugada
Tift Merritt
Spiritualized
Hellbillies
Alanis Morissette

Ekstremsportveko*

Voss, 21. - 28. juni

* Lagt til 21. april.

Ikke vurdert.

Disse spiller på Ekstremsportveko 2009:
The Aggrolites (US)
Cosmo (UK)
Datarock
Diesler (UK)
Fjorden Baby!
G-HA & Olanskii
Immortal Technique (US)
Joddski
Juicy
Kakkmaddafakka
Name
The New Violators
Q-tip (US)
Studio Live feat. Nico D og Jabbaman
Untz Untz DJs
Vinny Villbass
Årabrot
Hove

Tromøya (Arendal) 22. - 25. juni

Hovefestivalen ble hardt rammet økonomisk etter fjorårets festival, men går nå inn i sin tredje sesong med nye eiere etter konkurs før jul og et program som virkelig begynner å ta form.

For de menige festivalgjengere ruver nok The Killers helt øverst på plakaten etter at de gjorde Tromøya til sin favorittarena etter deres show der i 2007, og selv ønsket seg tilbake. Men det er mange navn på årets program som er mer interessante enn Las Vegas-bandet i år.

90-tallsrockerne topper plakaten på Tromøya under Hovefestivalen. Foto: Jay Blakesberg (Reprise Records)90-tallsrockerne topper plakaten på Tromøya under Hovefestivalen. Foto: Jay Blakesberg (Reprise Records)

Mest spenning knyttes det nok til at et gjenforent Faith No More har valgt nettopp Hove som eneste norske festivalscene under årets turné. Eagles OF Death Metal, Fleet Foxes, Franz Ferdinand, The Prodigy, Q-Tip, Slipknot, The Ting Tings, M. Ward og White Lies setter heller ingen demper på forventningene, som eller er krydret med spennende undergrunnsnavn fra både inn- og utland.

Hovefestivalens program er langt fra ferdigbooket, men de navnene som er klare til nå, antyder at Toffen og kompani har planer om å fortsette der de slapp i fjor, ved å stable et variert og spennende program med stor nedslagskraft i flere musikalske leire på beina.

* Lagt til 15. april.
** Lagt til 17. april.
*** Lagt til 28. april.
**** Lagt til 4. mai.
*****
Lagt til 6. mai.
****** Lagt til 11. mai.
******* Lagt til 12. mai.

Disse spiller på Hove 2009:
All That Remains (US)
Architects* (UK)
Benea Reach
The Black Dahlia Murder (US)
Bring Me The Horizon (UK)
Bromstad Billionaires*****
Casiokids
Crookers (ITA)
Disturbed (US)
Eagles Of Death Metal (US)
El Caco*
Enslaved*
Esser (UK)
Faith No More (US)
Fat Joe***** (US)
Fjorden Baby!
Fleet Foxes (US)
Franz Ferdinand (UK)
Fujiya & Miyagi (UK)
The Gaslight Anthem (US)
Haust*
Hockey (US)
Iskald*
I Was A King
Jadakiss******* (US)
The Killers (US)
Little Boots** (UK)
Lykke Li****** (SE)
Major Parkinson****
Metronomy (UK)
Micachu & The Shapes**** (UK)
Montée
M83 (FR)
The New Wine
Necro**** (US)
Parkway Drive (AUS)
The Prodigy (UK)
Q-Tip (US)
Ratatat (US)
Rye Rye**** (US)
Slipknot (US)
The Temper Trap*** (AUS)
The Ting Tings (UK)
U-N-I**** (US)
Lars Vaular*****
The Virgins (US)
M. Ward (US)
White Lies (UK)
Yuksek (FR)

Gjenopplev Hove 2008.
SteinkjerFestivalen

Steinkjær 25. - 27. juni

Steikjerfestivalen har sakte men sikkert befestet seg som en av Midt-Norges beste alternativer på festivalfronten, og som en seriøs utfordrer til Storåsfestivalen i samme geografiske område.

Med den erfarne Svein Bjørge bak roret, som tidligere blant annet var hjernen bak Alarmprisen, har festivalen sikret seg et knippe sentrale nasjonale navn til årets program, men mangler foreløpig de store internasjonale headlinerne. Foreløpig er det coverbandet The Australian Pink

Spiller blant annet på SteinkjerFestivalen. Foto: promoSpiller blant annet på SteinkjerFestivalen. Foto: promo

Floyd og tyske Megaherz som dominerer, men det spørs om noen av disse er store nok alene til å trekke folk fra andre kanter av landet til Steinjer denne sommeren.

Av de nasjonale størreslene er det publikumsvinnerne CC Cowboys, Kaizers Orchestra, Karpe Diem, Madcon og Turboneger som dominerer. Men ingen av disse er eksklusive nok i sommer, da de alle spiller på en rekke andre festivaler landet rundt. Pluss i boken for å ha booket Bellman, Paal Flaata, Howl og Tommy Tokyo & Starving For My Gravy, men heller ingen av disse fungerer som trekkplaster.

Disse spiller på SteinkjerFestivalen 2009:


The Australian Pink Floyd (AUS)
Bellman
Jarle Bernhoft
Black Debbath
CC Cowboys
Paal Flaata
Howl
Kaizers Orchestra
Karpe Diem
Chris Lee
Madcon
Megaherz (DE)
Papa Caos & The Blue Crew
Satyricon
Sir John & Baron Toresen
Susperia
Svölk
Tommy Tokyo & Starving For My Gravy
Turboneger


Countryfestivalen Skjåk

Skjåk 25. - 28.juni

Countryfestivalen i Skjåk blir sikkert en trivelig affære for lokalbefolkningen, men med Ida Jenshus og Dale Watson som eneste(?) trekkplaster, er faren stor for at andre enn bosatte i Skjåk og ferierende i nærområdet vil finne veien til Skjåk denne helgen i slutten av juni.

Vi kan sikkert finne mye positivt å si om artistene vi ikke kjenner til, men at de er countrymusikkens redningsmenn- og kvinner vil være en overdrivelse.

Disse spiller på Countryfestivalen Skjåk 2009:

Til tross for at hun debuterte i fjor, er hun blant de største navnene på Countryfestivalen Skjåk 2009. Foto: Universal (promo)Til tross for at hun debuterte i fjor, er hun blant de største navnene på Countryfestivalen Skjåk 2009. Foto: Universal (promo)

Wendel Adkins (US)
Sivert Bjørdal Band
Cash On Delivery
Hawk Christensen
Corner Boys
Gledeskompaniet
Hillbilly Stringpickers
Ida Jenshus
Kruttrøyk
Nilsemann
Rockridge Brothers
Root'n Toot'n
Harald Thune
Dale Watson & His Lonestar Band (US)
Åsmund Åmli Band


Quart

Kristiansand 30. juni - 4. juli
Etter at Quart sank til bunns etter avlysningen av fjorårets festival, sto de opp igjen som Fugl Fønix med nye eiere og lovnader om tidenes bookingfest ved å invitere den gamle Guns n'Roses-gitaristen Slash til å holde pressekonferanse i januar.

Men uansett hvor interessant det kan være med gamle avdankede rockere, så er det absolutt ingenting ved årets program så langt som indikerer at Quart er på rett spor i forhold til hva de selv har skrudd forventningene opp til.

Deler scene med ukjente, men «eksklusive» venner. Foto: Paul A. Nordal (ABC Nyheter/arkiv)Deler scene med ukjente, men «eksklusive» venner. Foto: Paul A. Nordal (ABC Nyheter/arkiv)

Greit nok at Slash med venner kommer(hvem disse eksklusive vennene hans er, er fremdeles en like godt bevart hemmelighet som da de introduserte nyheten før jul). Det gjør også Marilyn Manson, som ikke har gjort noe særlig relevant eller nyskapende på musikkfronten siden han spilte i Kristiansand og Quart for ti år tilbake (da han faktisk befant seg på toppen av sin karriere). Chris Cornell er ikke mer enn en svak skygge av personen som leder Soundgarden til uante høyder på 90-tallet, og både Korn, Cyndi Lauper og Placebo har lagt fremtiden bak seg.

Når Quart attpåtil klarer å toppe det hele ved å booke utskjelte og forhatte fjortispopperne i Black Eyed Peas (også de med sin storhetstid bak seg, får vi for guds skyld håpe) inn som et av årets store trekkplastre, så er det ikke mye igjen å rope hurra for.

Med unntak av noen få, men interessante norske navn på programmet (Pony The Pirate, Skambankt), står Quart 2009 tilbake som et tomt skall uten innhold som er sterkt nok til å lokke folk fra resten av landet til sørlandets hovedstad. Skuffende med andre ord.

* Lagt til 14. mai.

Disse spiller på Quart 2009:
Black Eyed Peas (US)
Jason Bonham (UK)
Chris Cornell (US)
The Dillinger Escape Plan (US)
DJ Akipa
DJ Dan (DE)
DJ Freddie
DJ Ignas (LIT)
Fergie* (US)
Inkfish
Italoboyz (UK)
KoRn (US)
Cyndi Lauper (US)
Marilyn Manson (US)
Ozzy Osbourne (UK)
Paperboys
Placebo (UK)
Pony The Pirate
Kenny Shifter & Andy Carvell (UK)
The Shitsez
Slash & Friends (US)
Skambankt
Trulz & Robin
Volbeat (DK)
Ronnie Wood (UK)
Young Jeezy* (US)
OsloLive

Kontraskjæret, Oslo 1. - 4. juli

I kjølvannet av Quarts plutselige nedleggelse og konkurs i fjor, oppsto OsloLive som tok over noen av artistene og i rekordfart etablerte festival med sesongens rimeligste dagspass på Kontraskjæret i Oslo.

Arrangørene ville ikke la OsloLive bli en engangsforeteelse, og ser nå ut til å få til at dette skal bli et fast årlig arrangement i festivaljungelen, og

kommer blant annet til Kontraskjæret i sommer. Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)kommer blant annet til Kontraskjæret i sommer. Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

et tilskudd til landets best befolkede by som allerede har mye å tilby konsertgjengerne.

OsloLive slår altså atter en gang til i begynnesen av årets store sommermåned juli, og flesker til med navn som deLillos, Opeth, Santigold og 2manyDJs på som bekreftede navn på programmet så langt. Sterkt!

* Lagt til 29. april.
** Lagt til 28. mai.

Disse spiller på OsloLive 2009:
Azania 3000* (RSA)
Boy 8-Bit** (UK)
deLillos
Diplo** (US)
Does It Offend You, Yeah?! (UK)
Dominic Reuben**
Echo And The Bunnymen* (UK)
El Caco*
Ihsahn
Klaxons* (UK)
Kleerup (SE)
Lukestar*
Mad Professor** (UK)
Mapei** (SE)
Monolithic
Name
N.A.S.A.* (US)
The New Violators
Nordpolen (SE)
Opeth (SE)
Organismen** (SE)
Paperboys**
Karin Park*
Santigold (US)
Silver*
Skansros**
Trulz & Robin**
2manydjs (BE)
Kongsberg Jazzfestival

Kongsberg 1. - 4. juli

I likhet med Nattjazz i Bergen, er også Kongsberg Jazzfestival tro mot sin sjanger og byr på et fullspekket og variert jazzprogram, men enkelte teasere med opprinnelse fra andre musikksjangre. Festivalen flesker også til med noen nye konsultasjoner i form av blant annet Farmers Marked, som er en blanding av Farmers Market og Kaizers Orchestra, samt den skotske guruen Jackie Leven som skal innta scenen sammen med folkemusikeren Knut Buen.

Dukker opp med folkemusikeren Knut Buen i Kongsberg i juli. Foto: Paul A. Nordal (ABC Nyheter/arkiv)Dukker opp med folkemusikeren Knut Buen i Kongsberg i juli. Foto: Paul A. Nordal (ABC Nyheter/arkiv)

Ellers har bookinggruppen sikret sen fin miks av nytt og gammelt fra jazzens høyborg med headlinere som Arild Andersen, Chick Corea, Eivind Aarseth, Paal Nilssen-Love og Zap Mama, og krydret det hele med Hanne Hukkelberg, Tommy Tokyo & Starving for My Gravy, Nora Noor og Farmers Marked.

Alt i alt et godt program, men som likevel havner litt i skyggen av konkurrenten på Vestlandet: Nattjazz.

Disse spiller på Kongsberg Jazzfestival 2009:


Arild Andersen
Astrid E. Pedersen Ensemble.
Aus
Blood Sweat Drum'N Bass Big Band feat. Jørgen Munkeby & Palle Mikkelborg
Chick Corea
Christian Meaas Svendsen
The Core & More
Dodo Miranda & Merete R. Solli Band
Eivind Aarset & The Sonic Codex Orchestra
Farmers Market
Fredrik Ljungkvist & Yun Kan 10
Frode Nymo Kvartett
Grupo Zanza
Hanne Hukkelberg
Helge Lien Trio med Live Roggen og Rolf-Erik Nystrøm
Humvee
Ine Hoem/Peder Simonsen
Jackie Leven & Knut Buen (UK/NO)
John Butcher (UK)
John Scofield
Juxtaposed
Kaizers Market
Mokuto feat. Fred Frith og Herb Robertson
Motif
Noora Noor
Paal Nilssen-Love, Tobias Delius, Jeb Bishop, Johan Berthling
Paavo (SE)
Robert Gordon & Chris Spedding
Shuffle Service
[sic!]
Sinne Eeg
Sister Maj's Blouse
Streifenjunko
Supersonic Rocketship
Tommy Tokyo & Starving For My Gravy
Tord Gustavsen
Trampled Under Foot (US)
Wes!
Zap Mama


Bukta Open Air Festival (Buktafestivalen)

Tromsø 2. - 4. juli

Buktafestivalen har sakte men sikkert seilet opp som en av Nord-Norges mest interessante festivaler. Bukta Open Air Festival, som er festivalens egentlige navn, går av stabelen i Tromsø, og arrangementet i 2009 blir det femte i rekken.

Har avlagt landet noen visitter de siste årene, men ikke så langt nord som til Tromsø. Foto:Kenneth Simonsen (ABC Nyheter/arkiv)Har avlagt landet noen visitter de siste årene, men ikke så langt nord som til Tromsø. Foto:Kenneth Simonsen (ABC Nyheter/arkiv)

Tidligere har plakaten vært toppet av internasjonale størrelser som Patti Smith, Iggy Pop, Motörhead og Phoenix, mens i år har de sikret seg kongen av psykedelisk rock, Roky Erickson, punkveteranene i Sham 69 sammen med Kaiser Chiefs, bob hund, Fu Manchu og The Wombats som foreløpige trekkplastre.

I mer bortskjemte festivalbyer lenger sør i landet er det ikke sikkert at disse navnene alene hadde tiltrukket seg de største folkemassene, men i Tromsø bør det være sterke nok navn når du i tillegg kan få med deg The BlackSheeps, Motorpsycho, The Sadies og Tommy Tokyo & Starving For My Gravy.


NB! Etter siste tilføringer på programmet, er karakteren for programmet til Buktafestivalen justert opp fra terningkast fire til fem.

* Lagt til 15. april.
** Lagt til 20. april.
*** Lagt til 23. april.
**** Lagt til 24. april.
***** Lagt til 28. april.

Disse spiller på Buktafesttivalen 2009:
Bare Egil Band*
The BlackSheeps*
bob hund (SE)
The BlackSheeps
The Considerate Lovers**
Ray Davies*** (UK)
Eagles Of Death Metal***** (US)
El Cuero
Roky Erickson (US)
Fu Manchu (US)
Hellbillies****
Kaiser Chiefs (UK)
Major Parkinson
Mark Olson & Gary Louris**** (US)
Moneybrother** (SE)
Motorpsycho
Muck & The Mires (US)
Peter Pan Speedrock (NL)
Joe Pug (US)
Real Ones*
The Sadies (CAN)
Sham 69 (UK)
Tommy Tokyo & Starving For My Gravy
The Wombats (UK)
Country Music Festival*

Vinstra, 2. - 4. juli

* Lagt til 20. april.

Ikke vurdert.

Disse spiller på Country Music Festival 2009:
Tore Andersen
Big Bull Band
Rick Broussard (US)
Johanna Demker
Rita Eriksen
Hey Negrita (UK)
Lonesome Mountaineers (SE)
Lonestar (US)
Lucky Lips
Nilsen’s Southern Harmony
The Redlands Palomino Company (UK)
Sie Gubba
Southpaw (UK)
Stone Country
Ivar Thomas And The Hired Guns
Tinkerbells
Too Far Gone
Morten Vestly
Chely Wright (US)
Førdefestivalen

Førde 2. - 4. juli


Ikke vurdert.

Disse spiller på Førdefestivalen 2009:
3MA
A Filetta (FR)
Synnøve S. Bjørset
Black Umfolosi (ZBW)
Bonga
Det Norske Solistkor
DJ 99 (Guttorm Andreasen)
Egschiglen (MON)
Sturla Eide
Eplemøya Songlag
Eva Quartet (BUL)
Faiz Ali Faiz (PAK)
Farmers Market
Frikar: The Snuff Grinders
Galder
Jivan Gasparyan (ARM)
Genticorum (CAN)
Gong Myoung (KOR)
Grannelaget
Intro-Folk
Kenge Kenge (KEN)
Marie Forr Klåpbakken
Einar Olav Larsen
Gjermund Larsen
Unni Løvlid
Mazacote & Sonora Cubana (CUB)
Muzsikás (HUN)
Nyckelharporkestern (SE)
Karl Seglem/Håkon Høgemo
Skáidi
Sver
Gro Marie Svidal
Sväng (FIN)
Tashi Lhunpo Monastery (TIB)
Tindra og Helge Jordal
Triakel (SE)
Berit Opheim Versto
Kongsfestivalen

Kongsvinger 3. - 4. juli

Den sjette utgaven av Kongsfestivalen i Kongsvinger har valgt en forholdsvis safe programprofil, og satser alle kort på familievennlige Idol- og publikumsvinnere som Hallelujahkameratene, Christian Ingebrigtsen, Gaute Ormåsen og gjenforente The September When.

Sikkert koselig for hele slekten dette, men for de som har et litt tettere og engasjert forhold til musikk, blir ikke dette annet enn et utvalg uspennende, dog treffsikre navn for alle fra yngstemann på fire til oldemor på 90.

Disse spiller på Kongsfestivalen 2009:
Marius Barhaugen m/band
Espen Lind, Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes & Askil Holm
Christian Ingebrigtsen
Gaute Ormåsen
The September When
Trænafestivalen

Træna 9. - 11. juli

Trænafestivalen kan muligens skilte med festivalnorges mest eksotiske kulisser, der den ligger lokalisert ytterst på den øde øy, 33 nautiske mil vest for Helgelandskysten. Den lite tilgjengelige beliggenheten hindrer imidlertid ikke store navn som britiske Late Of The Pier og DJ-esset Dan le Sac, kjent fra BBC fra å ta turen. Imponerende!

Disse fire unge engelskmennene tar turen til havgapet på Helgelandskysten i juli. Foto: promoDisse fire unge engelskmennene tar turen til havgapet på Helgelandskysten i juli. Foto: promo

Også norske artister lar seg friste til å ta seg en tur i havgapet, og på årets program finner vi blant annet Ida Maria, Katzenjammer, Kråkesølv, Marit Larsen, The New Wine, Rockettothesky og The Whitest Boy Alive. Alle aktuelle og interessante navn.

Med andre ord et imponerende og flott program til en liten, men eksotisk festival på Polarsirkelen langt til havs.


* Lagt til 20. april.

Disse spiller på Trænafestivalen 2009:
Petter Carlsen
Dan Le Sac vs. Scroobious PIP (UK)
G.O.D.S.
Frida Hyvönen* (SE)
Sivert Høyem*
Ida Maria
Joddski
Juvelen (SE)
Katzenjammer
Kråkesølv
Marit Larsen
Late Of The Pier (UK)
The New Wine
Ewan Pearson (UK)
Rob Da Bank (UK)
Rockettothesky
Wildbirds And Peacedrums (SE)
The Whitest Boy Alive (NO/DE)
Kartfestivalen

Gvarv (Sauherad i Midt-Telemark), 9. - 11. juli

Tja? Hva skal man si om Kartfestivalen? Det kommer forhåpentligvis flere artister til på programmet, for foreløpig er det kun tre navn som er klare: The BlackSheeps, CC Cowboys og The Wombats.

Juniorgrandprix-vinnerne kan absolutt måle seg med veteranene i CC Cowboys og populære The Wombats, men disse tre alene er knapt nok til å trekke andre enn lokalbefolkningen (sammen med noen mer urbane hytteeiere i området, kanskje?) til tettstedet Gvarv denne sommerhelgen i juli.

* Lagt til 20. mai.
** Lagt til 29. mai.

Disse spiller på Kartfestivalen 2009:
Jarnle Bernhoft*
The BlackSheeps
CC Cowboys
Diskotek*
Howl*
Levellers** (UK)
Odeon*
Tommy Tokyo & Starving For My Gravy*
Wintergrave*
Witchcraft** (SE)
The Wombats (UK)
X-Queen... Karter Beatles*
Norway Rock Festival

Kvinesdal 9. - 12. juli

20 navn skal sørge for at hardrockere får svingt seg i Kvinesdal andre helgen i juli. Programmet er en blanding av gammelt og nytt, med hovedvekt på siste, noe som gjør festivalen mer interessant enn om de utelukkende hadde satset på gammelt blod.

Dukker blant annet opp på Kartfestivalen i Telemark. Foto: Kenneth Simonsen (ABC Nyheter/arkiv)Dukker blant annet opp på Kartfestivalen i Telemark. Foto: Kenneth Simonsen (ABC Nyheter/arkiv)

Likevel er Norway Rock festival først og fremst en festival for publikum som heller til den hardere delen av rocken. Og dem er det jo som kjent mange av her i landet. Hvor mange som finner veien til innerst i fjordtarmen i Vest-Agder, skal imidlertid være usagt.

Like fullt: En oppsummering av Norway Rock Festivals program 2009 holder til en firer på skalaen.

Disse spiller på Norway Rock Festival 2009:


Arch Enemy
Backyard Babies (SE)
Doro
Holy Hell
In Flames (SE)
K[nine]
Manowar
Mustasch
Nightwish (FIN)
Sagh
Satyricon
Sirenia
Sister Sin
Skambankt
Sonata Arctica
Testament
Thunderbolt
U.D.O
W.A.S.P. (US)
Zerozonic


Moldejazz

Molde 13. - 18. juli


Om vi har klart å tolke programmet riktig fra Moldejazz' usedvanlige rotete hjemmesider, kan vi konkludere med at listen gjengitt under inneholder bekreftede navn til årets festival så langt.

Spiller på årets Moldejazz. Foto: Loe Beerens (Universal Music Group)Spiller på årets Moldejazz. Foto: Loe Beerens (Universal Music Group)

I motsetning til sine konkurrenter i øst og i vest (Kongsberg Jazzfestival og Nattjazz), så ser det foreløpige programmet til Moldejazz noe magert ut. De har riktig nok sikret seg sterke jazznavn som Atomic, Arve Henriksen (som er årets Artist in Residence - eller spesielt utvalgt festivalartist om du vil), Joshua Redman og Supersilent på programmet, lokker de til seg mer menige jazzytere med populære Jamie Cullum.

Hvordan det endelige programmet blir, er det foreløpig vanskelig å si så mye mer rundt, men enn så lenge står programmet til Modlejazz til en treer på skalaen.

* Lagt til 15. april.
** Lagt til 23. april.

Disse spiller på Moldejazz 2009:
Ambrose Akinmusire
Atomic
Bik Brent Braam (NL)
Leonard Cohen* (CAN)
Marilyn Crispell** (US)
Jamie Cullum (UK)
Marianne Faithfull** (UK)
Mary Halvorson Trio**
Arve Henriksen
Huntsville**
Joshua Redman Trio (US)
Maria Kannegaard Trio
Richard Galliano Quartet feat. Gonzalo Rubalcaba, Richard Bona & Clarence Penn
Madcon**
Melody Gardot (US)
Mingus Dynasty
Mario Pavone
Eivind Opsvik/Overseas**
Maja Ratkje + Joëlle Leandre**
Raphael Saadiq**
Thomasz Stanko Nordic Quintet
Supersilent
Cecil Taylor (US)
Timbuktu** (SE)
Bugge Wesseltoft**
Otomo Yoshihide Sextet (JPN)
Rootsfestivalen

Brønnøysund 15. - 18. juli

Dersom ordet "roots" i Rootsfestivalen i Brønnøsund refererer til musikksjangeren som vi kan kalle roots, så bommer de stygt med årets booking. Americana-tendensene i El Cueros musikk er i så fall det nærmeste vi kommer roots, som ellers får selskap av hardrockerne i Audrey Horne, BigBang, nittitallsrockerne i The September When, Tommy Tokyo & Starving For My Gravy og Valentourettes.

Alt i alt er dette likevel et knippe solide orkestre, som sikkert ikke dukker opp i Brønnøysund sånn til hverdags, og vil således kunne tiltrekke seg endel lokal oppmerksomhet. Legg til at 60-tallsheltene i Procol Harum også tar turen til nord i midten av juli, og den litt eldre garde vil garantert henge seg på.

Alt i alt er likevel ikke Rootsfestivalen (uavhengig av om de serverer rootsmusikk eller ei) ikke det mest spennende festivalprogrammet vi har sett i år.

Disse spiller på Rootsfestivalen 2009:
Audrey Horne
BigBang
The September When
Tommy Tokyo & Starving for my Gravy
Procol Harum (UK)
El Cuero
Valentourettes
Slottsfjell Festival

Tønsberg 16. - 18. juli

Vestfolds vakreste eventyr har funnet sted på Slottsfjellet i Tønsberg hver eneste sommer siden 2003. I år går Slottsfjell Festival av stabelen for syvende gang, og i år kan de friste med en uvanlig sterk norsk profil som er krydret med utenlandske størrelser (og trekkplastre) som Kaiser Chiefs og bob hund.

Til tross for at denne festivalen har byggets eg opp til en av landets mest interessante festivaler i pop- og rocksegmentet de siste årene, så har de ennå et stykke igjen å gå for å matche de to foregående årenes bookingsuksess. Men det er lenge til juli, og selv om programmet til Kastellnatt (som fortsetter på klubbene inne i byen etter at scenelysene er slukket på Slottsfjellet) begynner å ta form, og mange spennende artister fremdeles kan komme til på programmet så får det foreløpige programmet til årets Slottsfjell Festival klare seg med en firer på terningen.

NB! Etter siste tilføringer på programmet, er karakteren for programmet til Slottsfjell Festival justert opp fra terningkast fire til fem.

* Lagt til 15. april.
** Lagt til 17. april.
*** Lagt til 20. april.
**** Lagt til 23 april.
***** Lagt til 24. april.
****** Lagt til 28. april.
******* Lagt til 11. mai.

Disse spiller på Slottsfjell Festival 2009:

Tar turen til Slottsfjellet i hjertet av Tønsberg i juli. Foto: Jocelyn Bain Hogg (Universal)Tar turen til Slottsfjellet i hjertet av Tønsberg i juli. Foto: Jocelyn Bain Hogg (Universal)

65daysofstatic (UK)
Accidents Never Happen*****
An Horse***** (AUS)
Apoptygma Berzerk
Art Brut***** (UK)
Ash****** (UK)
BigBang med gjester***
bob hund (SE)
The Captain & Me
The Chap***** (UK)
Dokkemand
Mathias Eick Quartet****
Femi Kuti (NGA)
First Aid Kit (S)
Fjorden Baby!
FM Belfast (ISL)
Foals* (UK)
Frontier Ruckus (US)
Gojira* (FRA)
Thom Hell
Håkan Hellström***** (SE)
Hjaltalín (ISL)
John Olav Nilsen & Gjengen
Kaiser Chiefs (UK)
Katzenjammer
Mark Kozelek (US)
Marit Larsen****
Lay Low (ISL)
The Little Hands of Asphalt
Manatee Racket
Motorpsycho*
Next Life
Peachcake (US)
Pony The Pirate
Real Ones
Roots Manuva** (UK)
The September When****
She Said Destroy
Skambankt
Soulfly******* (US)
The Streets** (UK)
Thunderheist (CAN)
Turboneger
Ungdomskulen*****
veto****** (DK)
The Wombats (UK)
Yo Majesty (US)


Countryfestivalen Seljord*

Seljord, 22. - 26. juli

* Lagt til 20. april.

Ikke vurdert.

Disse spiller på Countryfestivalen Seljord 2009:
The Bakersfields
Cookies 'n' Beans (SE)
Gravity (SE)
Gunslingers
Hellbillies
Heybale (US)
Tone Holen
James Intveld (US)
Brennen Leigh (US)
Marshall Monrad Band
Bear McCreadie (US)
Ni Liv
Åge "Oagee" Nordheim Band
The Redlands Palomino Company (UK)
Terje Sending
Sie Gubba
Alan Tyler & The Lost Sons Of Littlefield (UK)
Morten Vestly
Stuart Warburton (UK)
Åsmund Åmli Band
Storåsfestivalen

Storås (Trondheim) 30. juli - 1. august

Storåsfestivalen er ikke den av landets festivaler som har gjort minst av seg de siste årene, og i år er antageligvis intet unntak. Bekreftelsene til programmet så langt, vinter om at de nye bakmennene ikke har tenkt å endre for mye på profilen, for med ABBA-kopistene i australske Bjorn Again øverst på plakaten, er det nok mange som lar seg friste til å ta en tur i de trønderske skoger.

Dukker opp på Storås i juli. Foto: Paul A. Nordal (ABC Nyheter/arkiv)Dukker opp på Storås i juli. Foto: Paul A. Nordal (ABC Nyheter/arkiv)

Ellers er programmet preget av en miks av norske- og svenske navn, hvorav de fleste er å se på andre festivalprogrammer for sesongen. Sånn sett er det ikke mye som tyder på at du MÅ reise til skogene i Storås i år for å få med deg de mest unike øyeblikkene. Likevel er miksen av såpass tiltrekkende karakter, at mange likevel vil kunne finne veien til badestampene på Storåsfestivalen atter en gang.

* Lagt til 15. mai.

Disse spiller på Storåsfestivalen 2009:
The Battery
BigBang
Bjorn Again (AUS)
The BlackSheeps
Pete Doherty* (UK)
Easy Star All Stars (US)
Faela (SE)
The Haunted (SE)
Ida Jenshus
Juvelen (SE)
Kaizers Orchestra
Mory Kanté (GN)
Machine Head (US)
The Phantom Band (UK)
The Soundtrack Of Our Lives (SE)
The South
Timbuktu & Damn! (SE)
Tommy Tokyo & Starving For My Gravy
Valentourettes
Notodden Bluesfestival*

Notodden, 30. juli - 2. august

* Lagt til 20. april.

Ikke vurdert.


Disse spiller på Notodden Bluesfestival 2009:
Margit Bakken
Robert Belfour
Bjørn Berge
Hallvard T. Bjørgum
John Black
Joe Bonamassa
Jack Bruce, Robin Trower & Gary Husband
Cederic Burnside & Lightnin Malcolm
Runar Bøysen
Shemekia Copeland
Dwayne Dopsie & The Zydeco Hellraisers
EllenM trio
Rita Engedalen & Backbone
Daniel Eriksen m/ Guttorm Guttormsen & Stig Sjøstrøm
Rick Estrin & The Nightcats feat. Kid Andersen
Giant Flesh
Tomislav "Little Pigeon" Goluban
Good Time Charlie
Buddy Guy
Beth Hart
Ronnie Jacobsens West Coast Blues Meeting
Jools Hollland And His Rythm & Blues Orchestra feat. Gilson Lavis, & Dave Edmunds, Homemade Jamz Blues Band
Bobby Jones feat. Kid Ramos & JT Lauritsen Band
Trudy Lynn
Noora Noor
Notodden Blues Band
Patey's Pipe
The Robert Taylor Band
Ruby Turner & Louis Marshall
Ruf Caravan med Oli Brown, Erja Lyytinen & Joanna Shaw Taylor
Shuffle Service
Spoonful Of Blues
The Soul Of John Black
Super Chikan
Terry Lehns
T-Model Ford
Trampled Under Foot
Trond Olsen Band
L.C. Ulmer
Kåre Virud Band & Jan Erik Vold
Roffe Wikström
Varangerfestivalen

Vadsø 5. - 9. august

Varangerfestivalen slipper flere artister like over påske, melder de på sine hjemmesider, så denne vurderingen er kun basert på de fire første navnene på programmet, som har vært kjent en stund.

Mens både Kristin Asbjørnsen, Jonas Fjeld & Chatham County Line og Nora Noor alle har levert album som har vært godt mottatt av presse så vel som publikum den siste tiden, er det mindre blest rundt Scott Hamilton Scandinavian Five.

Med jazzlegenden Scott Hamilton akkompagnert av musikere fra henholdsvis Sverige og Danmark, bør det bli en begivenhetsrik aften i Vardø denne augusthelgen.


* Lagt til 21. april.
** Lagt til 20. mai.


Disse spiller på Varangerfestivalen 2009:
Kristin Asbjørnsen
Hanne Boel* (DK)
BoogieMan**
Edo Bumba**
Combo Candombe** (CUB)
Lisa Dillan**
Scott Hamilton Scandinavian Five
Jonas Fjeld & Chatham County Line (NO/US)
Helge Lien Trio**
Noora Noor
Trond Olsen Band**
Orbo & The Lognshots**
Melanie Scholtz m/NKALA og Festivalkoret**
Valkyrien Allstars**
Ulf Wakenius Group**
Petter Wettre Quartet**Raumarock

Åndalsnes, 6. - 8. august

Tja, hva skal man si om Raumarock da? Vel, den lille festivalen i Åndalsnes har i hvert fall et godt øye til norsk pop og rock, og har booket noe av det beste landet har å by på innenfor de forskjellige grenene.

Ett av flere sterke norske navn på årets Raumarock. Foto: Tor Erik Schrøder (Scanpix)Ett av flere sterke norske navn på årets Raumarock. Foto: Tor Erik Schrøder (Scanpix)

I tillegg satser festivalen på unge talenter gjennom konseptet Øresus, hvor en rekke usignerte band og artister stemmes frem til en finale og hvor de samme finalistene får spille på festivalen. Ikke ulikt konseptet Norwgian Underwood som finner sted hvert år på den minste scenen i Frognerbadet under Norwegian Wood.

Alt i alt slår dermed Raumarock et godt slag for å fremme og for å utvikle norsk musikk, og fortjener en karakter som står i stil.


* Lagt til 11. mai.


Disse spiller på Raumarock 2009:
CC Cowboys*
Don Juan Dracula
D.D.R.
El Cuero
Enslaved
Harrys Gym
I Was A King
Jack Dalton
Mellifluous Lunacy
Motorpsycho
Ingrid Olava
Paperboys
Promdates
Skambankt
Stine & Elisabeth
Superfamily
Thoris Supergutt*
Tommy Tokyo & Starving For My Gravy
Twilight Arise
Valentourettes
Lost Weekend*

Kollevåg, Askøy, 6. - 8. august

* Lagt til 20. april.
** Lagt til 15. mai.
*** Lagt til 28. mai.

Ikke vurdert.

Disse spiller på Lost Weekend 2009:
Bare Egil Band***
Bergen Beach Band
Black debbath***
Mira Craig*
Dunderbeist***
Eva & The Heartmaker*
Fjorden Baby!*
I Was A King
Ida Jenshus***
John Olav Nilsen & Gjengen*
Kakkmaddafakka
Marit Larsen
Dagfinn Lyngbø*
Pogo Pops***
Ribozyme***
Superfamily
Timbuktu & Damn! (SE)
Tomboy*
Down On The Farm

Gribsrød Gård, Halden, 7. - 8. august

Ikke vurdert.

* Lagt til 30. juli.

Trond Andreassen*
Bastard Sons Of Johnny*
The Black Country*
Chooglin'*
El Cuero*
Fatboy*
Fool Killers*
Ghostriders*
Gringo Bandido*
James Hand*
Sadie Jemmett*
Henning Kvitnes*
Ledfoot*
The Mighty Stef*
Onkel Tuka*
Stan Ridgway
Russ Tolman*
True West*
Michael Weston King*
Kristofer Åstrøm & The Rainaways*

Gjenopplev Down On The Farm 2008:
Something else
Oslo Jazzfestival

Oslo 9. - 15. august

Det er kanskje i tidligste laget å bedømme Oslo Jazzfestival 2009, men festivalen har allerede sluppet bomben om at Antony & The Johnsons skal spille på operataket i Bjørvika, samtidig som de har sluppet de første navnene på jazzprogrammet.

Spiller på Operataket under Oslo Jazzfestival. Foto: Walter Bieri (EPA/Scanpix)Spiller på Operataket under Oslo Jazzfestival. Foto: Walter Bieri (EPA/Scanpix)

Enn så lenge er denne vurderingen basert på et tynt grunnlag, men vi går foreløpig for en firer, en karakter som høyst sannsynlig vil kunne bli justert underveis frem til programmet er endelig.

* Lagt til 18. mai.

Disse spiller på Oslo Jazzfestival 2009:

Antony And The Johnsons (US)
Flaten/Kornstad/Christensen
Folke*
Jazzmob
Vidar Johansen Kvartett med Calle Neumann
Monk's Casino
Silje Nergaard*
Enrico Pieranunzi*
Aldo Romano Just Jazz (FR)
Splashgirl*
Håvard Stubø
Jesper Thilo*
Nelson Veras (FR)
Scott Hamilton Scandinavian Five
Øya

Oslo 11. - 15. august

Etter at Øya fikk knutepunktstatus i fjor har festivalen markert seg med årets desidert mest spennende program så langt. Som vanlig mangler festivalen i Middelalderparken de virkelig store headlinerne, men hva gjør vel det når Øya har sikret seg et utvalg artister som lukter kred fra Middelalderparken til Kilimanjaro?

Programmet inkluderer en haug med navn som står bak de beste platene som har dominert årslistene over årets beste plateutgivelser de siste årene, noe som trekker opp og gjør Øya til en av de mest aktuelle festivalene både nasjonalt og internasjonalt.

* Lagt til 20. april.
** Lagt til 21. april.
*** Lagt til 4. mai.
**** Lagt til 6. mai.
***** Lagt til 11. mai.
****** Lagt til 3. juni.
# Spiller på Øyanatt, lagt til 29. april


Disse spiller påØya 2009:

Kommer tilbake til Middelalderparken i august. Foto: Kenneth Simonsen (ABC Nyheter/arkiv)Kommer tilbake til Middelalderparken i august. Foto: Kenneth Simonsen (ABC Nyheter/arkiv)

Erol Alkan (UK)
Lily Allen (UK)
Trond Andreassen******
Arctic Monkeys (UK)
Atomic
Aura Noir******
Baddies (UK)
Band Of Horses (US)
Beach House (US)
Nils Bech*
Beirut (US)
The Big Pink (UK)
Amanda Blank*** (US)
bob hund (SE)
Bon Iver (US)
The Bronx (US)
Chairlift (US)
Cocktail Slippers******
Crystal Antlers (US)
Crystal Castles (CAN)
Datarock
Dirty Projectors**** (US)
Enslaved
Farmers Market
Fever Ray (SE)
Fjorden Baby!******
Florence & The Machine (UK)
Gang Gang Dance (US)
Philip Glass m/ KORK (US/NO)
Glasvegas (UK)
Grizzly Bear (US)
Harrys Gym
Hello Saferide (SE)
I Was A King
Jaga Jazzist
John Olav Nilsen & Gjengen
Johnossi****** (SE)
Seun Kuti + Fela's Egypt 80 (NG)
Kvelertak
Kylesa (US)
Kåre & The Cavemen
Ladyhawke (NZ)
Jenny Lewis (US)
Marit Larsen
Little Hands Of Asphalt**
Madness***** (UK)
Magnetic Man feat. Skream & Benga (UK)
Mew** (DK)
Monotonix (IRL)
Magnus Moriarty
Mungolian Jet Set
Municipal Waste (US)
The New Wine
Noora Noor*
Karin Park****
Pony The Pirate
Jay Reatard (US)
Rise Against (US)
Asher Roth**** (US)
Röyksopp
Norma Sass
Satyricon
Smoke Mohawk******
Snøras**
The Soft Pack*** (US)
Tellusalie******
Thåström*** (SE)
Tommy Tokyo & Starving For My Gravy
Tønes
Ulver******
Ungdomskulen
The Very Best feat. Esau Mwamwaya & Radioclit*** (MW/UK)
Vampire Weekend******
Wale* (US)
Wilco (US)
Jenny Wilson (SE)
Årabrot
Olle Abstract Suburban Kids with Biblical Names# (SE)
DJ Android#
First Aid Kit# (SE)
The Ghost Of A Thousand# (UK)
Get Dancy!# (DJ-set)
Lot Lot med Zomby# (UK)
Mowgli# (UK)
Sergeant Petter#
Slagsmålsklubben# (SE)
Vetiver# (US)


Gjenopplev Øya 2008.
Pstereo

Trondheim 21. - 22. august

Trondheimsfestivalen Pstereo, lokalisert like ved Nidelva og med Nidarosdomen som nærmeste nabo, er en festival som fokuserer på det de kaller ny og spennende musikk.

Er en stor gjenganger i festival-Norge i år, og spiller blant annet på Pstereo og Parken. Foto: Stian Andersen (EMI)Er en stor gjenganger i festival-Norge i år, og spiller blant annet på Pstereo og Parken. Foto: Stian Andersen (EMI)

Programmet så langt toppes imidlertid av den svenske veteranen Thåström, som selv om han ikke akkurat kan kalles "up and coming", nylig har levert et av sine sterkeste soloalbum til nå. Röyksopp faller strengt tatt heller ikke under den kategorien, men vil garantert bli et populært innslag på årets Pstereo.

Britiske Late Of The Pier står i så måte bedre til festivalens selvdefinerte profil, med bergensbandet Fjorden Baby! som det foreløpige sterkeste alibiet til begrepet "ny og spennende".

Men det er bare så langt. Kjenner vi Pstereo rett, så kommer programmet til å fylles opp med mange flere spennende navn etter hvert som de får resten av bookingen på plass.


* Lagt til 20. april.
** Lagt til 11. mai.


Disse spiller på Pstereo 2009:
Black Debbath*
Ane Brun**
Calexico** (US)
Fjorden Baby!
Harrys Gym**
Kim Hiorthøy**
I Was A King**
Jaga Jazzist**
Late Of The Pier (UK)
Marina And The Diamonds* (UK)
Motorpsycho*
Ruphus**
Röyksopp
Slagsmålsklubben
Skambankt
Stina Stjern**
Thåström (SE)
22*
Ulver**


Parken

Bodø 21. - 22. august

Bodøfestivalen Parken kan i år skilte med N*E*R*D og The Hives øverst på plakaten, men minner ellers om en rekke andre festivaler, og har for eksempel i likhet med Trondheims Pstereo, som går parallelt, både Röykopp og Thåström på programmet. Norske publikumsvinnere som deLillos og BigBang trekker nok også alltid folk, mens I Was A King og Kråkesølv vitner om at bookinggruppen også følger med på hva som skjer på den spennende alternativscenen akkurat nå.

Som med Pstereo, så kommer det nok en del mer til på årets program, men så langt holder Parken til en solid firer på skalaen.


* Lagt til 21. april.
** Lagt til 20. mai.
*** Lagt til 3. juni.
**** Lagt til 9. juni.

Disse spiller i Parken 2009:
BigBang
Danko Jones* (CAN)
deLillos
Ghost Dog
The Hives (SE)
HumdinGer***
Iskald****
I Was A King
Joddski***
Kråkesølv
Manic Street Preachers**** (UK)
Manna
Miss Li** (SE)
N*E*R*D (US)
Noora Noor
Grant-Lee Phillips**** (US)
Röyksopp
Sweetums***
Thåström (SE)
Hole In The Sky*

Bergen, 26. - 29. august

* Lagt til 20. april.

Ikke vurdert.

Disse spiller på Hole In The Sky 2009:
Aura Noir
Enslaved
Necros Christos
Pentagram
Portrait
Taake
Voivod
Døgnvill

Tromsø, 28. - 29. august

Ikke vurdert.

* Lagt til 28. mai.

Foreløpig program:
Karpe Diem*
Lind, Nilsen, Fuentes, Holm
Alexander Rybak*
Timbuktu* (SE)
Periferifestivalen

Glesvær (Sotra), 28. - 29. august

Ikke vurdert.

Disse spiller på Periferifestivalen 2009:
BigBang
Mari Kvien Brunvoll
Elektrisk Regn
Farmers Market
Katzenjammer
Krakow
Natalie Nordnes
Odd Nordstoga
Pogo Pops
Polkabjørn & Kleine Heine
Real Ones
The September When
Oddvar Torsheim m/Birger MelandLes mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Retrohue her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
01:29 Opptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner00:30 FN fordømmer angrep under fredagsbønn i Afghanistan00:29 Flere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis00:03 Trump har nominert ny energiminister23:49 Fire skadd i trafikkulykke i Bergen22:28 Flere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis21:47 Kina kritiserer Venstre-topp for å ha nominert Hongkong-demonstranter til fredsprisen21:45 Kvinne dømt for drapsforsøk på datterens kjæreste21:42 Ny avtale med EU gjør det lettere å utlevere norske forbrytere20:41 Dokument antyder at Boeing-pilot oppdaget Max-problemer i 201620:39 Bulgarias trener gir seg etter rasismeskandalen20:38 Macron langer ut mot NATOs håndtering av Tyrkias militæroffensiv20:36 Mann i 20-årene fengslet etter funn av overgrepsmateriale19:44 Flesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20 Britta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01 Skogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45 Mann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega18:40 Hundretusenvis protesterer i Barcelona17:45 Tyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31 Kjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17 Tollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08 Senterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03 Pastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42 Kvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15 Kong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48 Tilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45 Tusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44 Sælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32 Redaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17 65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27 Norwegian selger fem Boeing-fly14:26 Ap-nestor vil samarbeide med MDG14:07 Sjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06 Kvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01 Klopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00 EU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46 Oslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45 Nær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44 Oljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33 Keshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11 Pengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55 El Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55 Islamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28 Fem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27 Puigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03 Mazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44 Katalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42 Hemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14 Åpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10 Oslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48 Klager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28 Norske Skog tilbake på Oslo Børs10:14 Professor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49 Johnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46 Kan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40 Politiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39 Amnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08 Ap-politiker mener Dale ignorerer henne08:53 DNB-tjenester fungerer igjen08:50 Gull til Norge: Historien om kommentatorene08:16 Semb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54 Politiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52 Kampene fortsetter i syrisk grenseby07:14 Sp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06 Ansatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04 Hovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00 Slakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51 Football-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37 Trump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35 Nok et tap for Wild i Canada06:34 Amerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08 Sjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06 Dette skjer i dag06:05 Johnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33 Dette skjedde i natt05:28 Åtte drept da sønnen til «El Chapo» unnslapp pågripelse05:06 Stor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03 Svakeste vekst i Kina på 27 år05:00 Keshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43 Voldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:55 Norsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21 Drapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49 Lang toppmøtekveld med få resultater02:38 EUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28 Venezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09 Frankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56 Giske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29 USAs energiminister går av01:20 Populær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56 Låve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22 Beboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00 Libya stenger interneringsleir23:42 SDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22 Mann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52 Morgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48 Anne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54 Trumps stabssjef trekker Ukraina-opplysning21:42 Ekspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30 Kong Harald: – En alvorlig trussel mot vårt folkestyre19:58 Søk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland
Siste nytt
01:29VerdenOpptøyer i Libanon: Utløst av forslag om daglig avgift på 1,8 kroner00:30VerdenFN fordømmer angrep under fredagsbønn i Afghanistan00:29NorgeFlere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis00:03VerdenTrump har nominert ny energiminister23:49NorgeFire skadd i trafikkulykke i Bergen22:28PolitikkFlere kommuner kan ha valgt ordfører på feil vis21:47PolitikkKina kritiserer Venstre-topp for å ha nominert Hongkong-demonstranter til fredsprisen21:45NorgeKvinne dømt for drapsforsøk på datterens kjæreste21:42PolitikkNy avtale med EU gjør det lettere å utlevere norske forbrytere20:41VerdenDokument antyder at Boeing-pilot oppdaget Max-problemer i 201620:39SportBulgarias trener gir seg etter rasismeskandalen20:38VerdenMacron langer ut mot NATOs håndtering av Tyrkias militæroffensiv20:36NorgeMann i 20-årene fengslet etter funn av overgrepsmateriale19:44MotorFlesket til mot rødgrønne: «Vil helst bo i huler, spise gress og slutte med sex»19:20PengerBritta (65) skal ha svindlet for 140 millioner – feriehuset tvangssolgt for småpenger19:01NorgeSkogsområdet hadde stått i fred i om lag 130 år. I løpet av tre dager ble det snauhogd18:45NorgeMann dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt beruset kollega18:40VerdenHundretusenvis protesterer i Barcelona17:45VerdenTyrkia anklages for krigsforbrytelser og brudd på våpenhvile17:31NorgeKjedekollisjon på E18 i Asker: Fire biler involvert17:17NorgeTollere gjorde storbeslag av piller på Gardermoen17:08PolitikkSenterpartiet rykker fram blant LO-medlemmer17:03NorgePastor dømt til fengsel for overgrep mot 13-åring16:42VerdenKvinnelige astronauter skaper historie med sin første romvandring16:15SportKong Harald til Old Trafford, skal se Manchester United – Liverpool15:48NorgeTilbakekaller karbonadedeig etter plastfunn15:45VerdenTusk: Våpenhvile i Syria er et krav om kurdisk kapitulasjon15:44SportSælnes suspendert, Shenzhen i fritt fall i Kina15:32NorgeRedaktørforeningen: – Märtha Louise bør tenke seg om15:17Norge65.000 lovbrudd ved sykehjemmene i Oslo14:27PengerNorwegian selger fem Boeing-fly14:26PolitikkAp-nestor vil samarbeide med MDG14:07NorgeSjåfør frifunnet etter at syklist omkom etter påkjørsel14:06PengerKvinne dømt for 47 nettbedragerier14:01SportKlopp spøkte om Solskjær før storkampen14:00PengerEU varsler mottiltak som svar på amerikansk straffetoll13:46PolitikkOslo Venstre heier på Rotevatn og Melby13:45VerdenNær 30 drept i angrep mot afghansk moské13:44PengerOljefondets verdi nærmer seg 10.000 milliarder13:33PolitikkKeshvari: – En av de mest skambelagte dagene i mitt liv13:11SportPengeregn i Kitzbühel: Jansrud og Kristoffersen kan tjene én million kroner hver12:55SportEl Clásico utsatt på grunn av uroligheter i Barcelona12:55NorgeIslamist fikk skjerpet straff for trusler mot Abid Raja12:28NorgeFem ganger mer radioaktivitet i villrein på grunn av sopp12:27VerdenPuigdemont har meldt seg for belgisk påtalemyndighet12:03PolitikkMazyar Keshvari melder seg ut av Frp11:44VerdenKatalanske demonstranter sperrer grenseoverganger11:42SportHemmelighetsfull Solskjær før Liverpool-duellen11:14NorgeÅpner tilsyn mot Oslo kommune etter 15.000 brudd på arbeidsmiljøloven11:10NorgeOslo: Minst fem gutter siktet etter knivstikking10:48ReiseKlager på urin på Gardermoen: – Flau på nordmenns vegne10:28PengerNorske Skog tilbake på Oslo Børs10:14Helse og livsstilProfessor slakter Folkehelse­instituttets snusrapport09:49PolitikkJohnsons kamp om Parlamentet er i gang09:46PolitikkKan utenlandske krefter ha påvirket det norske kommunevalget?09:40KulturPolitiet sikrer spor etter mulig hackerangrep mot Dagbladet09:39VerdenAmnesty anklager Tyrkia for krigsforbrytelser i Syria09:08PolitikkAp-politiker mener Dale ignorerer henne08:53NorgeDNB-tjenester fungerer igjen08:50SportGull til Norge: Historien om kommentatorene08:16SportSemb så Ødegaard briljere allerede som 14-åring: – Han blir høyst trolig en europeisk toppstjerne07:54NorgePolitiet har brukt adgangen til datainnbrudd åtte ganger07:52VerdenKampene fortsetter i syrisk grenseby07:14NorgeSp reagerer på kutt i politiutdanningen i Oslo07:06NorgeAnsatte ved høgskole i Bergen sier opp etter foredrag om homoterapi07:04SportHovland forlenget PGA-rekorden, ny 69-runde i Sør-Korea07:00MotorSlakter vogntog-tiltak: – Det høres flott ut og folk går på bløffen06:51SportFootball-rankings: Mindre enn 25 prosent sjanse for norsk EM-plass06:37VerdenTrump får kritikk for å holde G7-toppmøte på sin private golfklubb06:35SportNok et tap for Wild i Canada06:34VerdenAmerikansk straffetoll på EU-varer har trådt i kraft06:08NorgeSjekker ut DNA-spor i Hagen-saken06:06NorgeDette skjer i dag06:05VerdenJohnson vil snu tap til triumf i Parlamentet05:33NorgeDette skjedde i natt05:28VerdenÅtte drept da sønnen til «El Chapo» unnslapp pågripelse05:06NorgeStor vannlekkasje i tidligere NRK-bygg på Minde i Bergen05:03PengerSvakeste vekst i Kina på 27 år05:00PolitikkKeshvari-saken for retten i dag – vil tilstå grovt bedrageri av Stortinget04:43VerdenVoldsomme demonstrasjoner i Barcelona fjerde dag på rad03:55PengerNorsk Industri: Oljelønningene er på vei opp igjen03:21NorgeDrapssiktede i Bergen snakket «skotsk» på vei hjem02:49VerdenLang toppmøtekveld med få resultater02:38VerdenEUs toppmøte ga sin velsignelse til brexitavtale02:28VerdenVenezuela løslater politiske fanger etter plass i FNs menneskerettsråd02:09VerdenFrankrike hindret terrorangrep inspirert av 11. september01:56PolitikkGiske hadde 70 klagepunkter til VG, ingenting er rettet01:29PolitikkUSAs energiminister går av01:20NorgePopulær Venstre-ordfører åpner for å gå inn i ledelsen00:56NorgeLåve i full fyr i Tønsberg – kommer til å brenne ned00:22NorgeBeboer på Majorstuen fant blodig, skadd person00:00VerdenLibya stenger interneringsleir23:42VerdenSDF-militsen sier våpenhvile har trådt i kraft nordøst i Syria23:22VerdenMann pågrepet for å ha holdt familien innesperret i kjeller i flere år22:52KulturMorgenbladet-skribenter holder tilbake bidrag22:48NorgeAnne-Elisabeth Hagen savnet i ett år: Politiet innkaller vitner til DNA-prøver21:54VerdenTrumps stabssjef trekker Ukraina-opplysning21:42SportEkspert: Solskjær kan snart være ferdig som United-trener20:30KulturKong Harald: – En alvorlig trussel mot vårt folkestyre19:58NorgeSøk etter mulig person i vannet i Hatvik i Hordaland
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus