Meny

Tolv tatt for terrorplaner

VAKT: To politifolk står vakt utenfor et av husene som ble raidet onsdag. Foto: Scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tolv personer ble onsdag pågrepet i en storstilt antiterroroperasjon i Storbritannia. Operasjonen ble framskyndet på grunn av en alvorlig sikkerhetsbrist i politiet.

Mennene er pågrepet flere steder i de nordvestlige delene av England, og en rekke bygninger er gjennomsøkt, opplyser politiet i Liverpool og Manchester.

Politiet er foreløpig svært sparsommelige med opplysninger om saken, men sier det er snakk om en antiterroroperasjon.

Ifølge britiske medier ble operasjonen framskyndet etter en sikkerhetsblunder av den øverste anti-terror-sjefen i Scotland Yard, Bob Quick.

Han ble fotografert foran statsministerens kontor med et topphemmelig dokument om den forestående aksjonen, der forsiden viste at det dreide seg om en operasjon mot al-Qaida-elementer som planla et terrorangrep i Storbritannia.

Hundrevis av politifolk ble satt i operasjonen som endte med pågripelsen av tolv personer, hvorav ti pakistanere som befinner seg i Storbritannia med studentvisa.

To av dem skal ha blitt arrestert på John Moores-universitetet i Liverpool, og andre på en internettkafé i et arbeidsstrøk i Manchester. Til sammen åtte hus ble gjennomsøkt. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus