Journalist spiontiltalt

TILTALT: Roxanna Saberi, som har jobbet for BBC, er nå tiltalt for å spionere mot Iran. Foto: Scanpix.
TILTALT: Roxanna Saberi, som har jobbet for BBC, er nå tiltalt for å spionere mot Iran. Foto: Scanpix.

<pEn iransk-amerikansk journalist ble onsdag tiltalt for spionasje i Iran. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs utenriksminister Hillary Clinton er bekymret.

Den 31 år gamle frilansjournalisten Roxanna Saberi har jobbet blant annet for britiske BBC, den amerikanske allmennkringkasteren NPR og andre medier, men ble arrestert i januar etter at hennes presseakkreditering utløp.

– Journalistikk var et dekke for å samle informasjon og etterretning og sende det til USAs etterretningstjeneste, hevder dommeren som har ansvar for saken til nyhetsbyrået ISNA.

USAs utenriksminister Hillary Clinton sier de er dypt bekymret, og har bedt den sveitsiske ambassaden gi oppdatert informasjon om saken. Sveits representerer USAs interesser i Iran ettersom USA og Iran ikke har diplomatiske forbindelser.

– Vi ber om at hun blir løslatt så raskt som mulig og får vende tilbake til sin familie, sa Clinton, en bønn hun også har kommet med flere ganger tidligere.

I et brudd med sedvanlig diplomatiske prosedyrer har Clintons stab gitt et memorandum om saken til en iransk delegasjon som deltok på en konferanse i Haag i forrige uke.

Saberis sak pågår parallelt med at USA, under ledelse av sin nye president Barack Obama, er i ferd med å endre sin politikk overfor Iran.(©NTB)

Personvernpolicy