Meny

Indisk journalist kastet sko på minister

Den indiske journalisten Jarnail Singh bommet da han kastet en sko på en minister som han mente nektet å svare på spørsmål om en massakre på sikher i India i 1984. Foto: Scanpix/Reuters.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En sint journalist kastet en sko på Indias minister for indre sikkerhet på en pressekonferanse i New Delhi tirsdag.

Han bommet, og minister Palaniappan Chidambaram fortsatte pressekonferansen mens skokasteren Jarnail Singh ble geleidet ut.

Journalisten, som er veteranjournalist i en av Indias største aviser, Dainik Jagran, ble senere pågrepet, men løslatt etter å ha blitt avhørt.

Han sa han mistet tålmodigheten da ministeren unnlot å svare på spørsmål om Kongresspartiets medvirkning i en massakre i 1984 som kostet 3.000 mennesker livet.

Singh ville ikke si om han var inspirert av den irakiske journalisten Muntadhar al-Zeidi, som i forrige måned ble dømt for å ha kastet sine sko på tidligere president George W. Bush på en pressekonferanse i Bagdad. Dommen på tre år ble for få dager siden redusert til ett år. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus