- Start kan bli som Bodø/Glimt

TØFT: Rosenborg-trener Erik Hamrén mener alle kan slå alle, og tape for alle i årets Eliteserie. Foto: Scanpix.
TØFT: Rosenborg-trener Erik Hamrén mener alle kan slå alle, og tape for alle i årets Eliteserie. Foto: Scanpix.

<pRosenborg-trener Erik Hamrén forventer en knalltøff kamp mot nedrykkstippede Start i kveld. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

At Rosenborg står med syv poeng etter tre serierunder er på ingen måte i overkant av forventningene. Men at nyopprykkede og nederlagsdømte Start ligger like bak med fem poeng hadde færre trodd før seriestart.

– Stor entusiasme

Rosenborg-treneren har imidlertid vært med lenge i gamet, og er ikke overrasket over laget som har slått Viking borte, samt spilt uavgjort mot Strømsgodset og Lyn.

– Nei, det er jeg ikke. De er nykomlinger i serien og har begynt bra med stor entusiasme. Seieren mot Viking har gitt dem godt med selvtillit og de kan godt gjøre det bra videre også. De kan bli som Bodø/Glimt i fjor, sier han til ABC Nyheter.

– Men de kan også bli som Hull i Premier League, advarer svensken.

Det engelske laget han refererer til sjokkerte alle som er interessert i engelsk fotball med sin enorme start på sesongen. Etter hvert som året har gått har de derimot gått på en rekke tap og blandet seg inn i det usikre selskap mot bunnen av tabellen.

– Like tøft som mot Brann

Erik Hamrén forventer en knalltøff batalje på Sør Arena i Kristiansand i kveld.

– Jeg tror det blir en like tøff kamp som mot Brann. I denne ligaen kan alle slå alle og alle kan tape mot alle. Men vi går på banen for å spille offensiv fotball og håper at vi får til mer framover enn vi gjorde mot Brann. Vi går for å vinne – som vanlig, sier han.

Den korte tiden etter kampen mot bergenserne har ikke gitt svensken tid til å rette på ting på treningsfeltet.

– Vi har to dager etter siste kamp. Den første brukes til restitusjonstrening og styrke, og så er det jo dagen før ny kamp. Da har vi ingen hard trening, så det er lite tid på feltet mellom disse oppgjørene. Målet før Start er bare å få spillerne klare fysisk og mentalt.

Ingen trend enda

Hamrén tror det må spilles 10 runder før vi ser hvilke lag som kommer til å kjempe i toppen og hvilke som må kjempe for tilværelsen i Eliteserien 2009.

– Det er altfor tidlig å si at en serie har satt seg etter tre runder. Når en tredjedel er spilt begynner vi derimot å se litt om nivåene lagene har, sier han.

Til kveldens kamp må Hamrén klare seg uten Mikael Dorsin og keeper Rune Almenning Jarstein. Begge er imidlertid ventet å være klar igjen til kampen mot Odd Grenland 19. april.

Kampen Start-Rosenborg ser du på NRK2 i kveld klokken 18.00.

Personvernpolicy