Supermål for Arsenal

Supermål for Arsenal
Supermål for Arsenal

<pEt utsøkt brassespark berget uavgjort for Arsenal. United slapp inn to på Old Trafford.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Emmanuel Adebayors vakre brassespark midt i 2. omgang ga Arsenal 1-1 og et viktig bortemål i mesterligakvartfinalen mot Villarreal.

Londonlaget hadde et mareritt av en første omgang i Spania, kom under på Marcos Sennas kanonskudd og måtte bytte ut to spillere med skader. Villarreal kunne og burde ledet med mer enn ett mål halvveis.

I annen omgang var det Arsène Wengers elever som hadde kommandoen, og utligningsmålet var ikke mer enn laget fortjente.

Adebayor spilte svakt inntil det 66. minutt, da Cesc Fabregas fant ham med et framspill. Han hadde ryggen mot mål, men dempet ballen på brystet og brassesparket den i mål.

Topp skudd fra Senna

Villarreal hadde en fæl oppladning til kampen med 0-3-tap i serien lørdag og beinbrudd for spissen Santi Cazorla, men hjemmelaget gikk voldsomt ut og tok ledelsen da Senna fikk rom til å sikte seg inn fra 25 meter i det 10. minutt.

Ballen føk inn bak Manuel Almunia, som da allerede hadde skadet ankelen. Han måtte ut senere i omgangen, og inn kom Fabianski, som måtte i aksjon med flere gode redninger for å holde laget inne i kampen.

Før pause måtte også William Gallas ut med skade. Cesc Fabregas fikk ett av tre gule kort til Arsenal da han sendte et frispark i mål før dommer Tom Henning Øvrebø hadde gitt klarsignal, og det så ut til å bli en dårlig dag for laget.

Men Arsenal spilte seg glimrende opp, og med 1-1 i Spania har Arsenal alle sjanser til å ordne semifinaleplass på hjemmebane om en uke.

United-drømmen i fare

Manchester United-drømmen om storeslem med fem titler er i fare etter 2-2 hjemme mot Porto i mesterligakvartfinalen tirsdag.

Et offensivt Porto-lag var fullt på høyde med United på Old Trafford, og innbytter Mariano Gonzalez’ utligning i det 89. minutt var fullt fortjent.

United så ut til å ha sikret seieren bare fire minutter tidligere, da hjemmelagets innbytter Carlos Tevez scoret elegant ved nærmeste stolpe etter et smått genialt hælspark fra Wayne Rooney på et langt kast fra høyre.

Manchester United viste ukarakteristisk dårlig forsvarsspill da laget ble presset av angrepsvillige portugisiske gjester, og ved begge baklengsmålene dummer United seg ut defensivt.

Allerede etter fire minutter misset Cristiano Ronaldo med en pasning mens laget var på vei framover, og Porto kunne kontre. Jonny Evans klarerte innlegget rett i beina på Cristian Rodriguez, som fintet ham ut av balanse og lurte ballen inn ved lengste stolpe.

Gjestene takket for den gaven med et foræringsmål som ordnet 1-1 etter et kvarter. Bruno Alves spilte nonchalant tilbake mot egen keeper uten å sjekke om det var motspillere bak. Rooney fikk ballen rett i beina og kunne enkelt sende den i tomt mål bak en utmanøvrert keeper.

Slo tilbake

Porto sluttet ikke å angripe for det, og begge lag skapte gode sjanser til å ta ledelsen inntil United fikk sitt 2-1-mål i det 85. minutt.

Selv da var ikke gjestene slått. Lisandro raidet på høyresiden, og trakk på seg hele United-forsvaret. Da innlegget kom, sto Mariano helt alene ved lengste stolpe, og han overlistet Edwin van der Sar slik at Porto har to bortemål og masse selvtillit foran returkampen neste uke.

Manchester United spilte sin 22. mesterligakamp på rad uten tap, og må teste den statistikken i Porto dersom drømmen om fem titler skal bli virkelig.

United har vunnet klubb-VM og ligacupen, leder serien og er semifinalist i FA-cupen. (©NTB)

Personvernpolicy